Schuttingen plaatsen

Het wonen in Emmeloord en omgeving wordt nog aangenamer wanneer u een mooie schutting of tuinafscheiding laat plaatsen. Een schutting dient in de eerste plaats voor privacy. Het zorgt ervoor dat u kunt genieten van meer privacy in uw tuin. Een schutting plaatsen doen wij voor u!

Er zijn allerlei manieren waarop u invulling kunt geven aan een tuinafscheiding door een schutting. Een moderne composiet schutting, een houten schutting, hout-beton schutting, bamboeschutting, kokohusk schutting, kokowall schutting, kunstofschutting, betongaasrasters, noistopschermen of gaat u voor een schutting van beton?

Welke soort schutting het meest geschikt is voor uw woning in Emmeloord en omgeving hangt van diverse factoren af. Hendrickx is de Hovenier in Emmeloord. Houdt u van een zo natuurlijk mogelijke tuin, dan is een houten schutting een goed idee. Wilt u zo min mogelijk onderhoud, dan kiest u beter voor een composiet kunstof schutting. Een composiet schutting lijkt overigens heel veel op hout. Een betonnen schutting is ook erg onderhoudsvrij. Maar wist u dat het bijvoorbeeld ook mogelijk is om een schutting van bamboe matten te laten plaatsen? Dit geeft een prachtig tropisch tintje aan uw tuin. Ook het plaatsen van een betongaasraster is een optie. Dit raster kunt u mooi laten begroeien met klimop.

Waarom

Hendrickx?

  • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
  • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
  • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
  • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
  • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

Houten schutting in Emmeloord & Noordoostpolder

Een mooie houten schutting of tuinafscheiding laat u genieten van meer privacy. Sinds jaar en dag is een houten schutting één van de meest populaire schuttingen. Het meest gekozen materiaal voor een schutting is hout, verkrijgbaar in veel vormen en maten. Panelen met verticale – of horizontale latten, trellisschermen, rechte panelen of met een toog en combinaties hiervan. Je kunt een schutting geheel aanpassen aan de sfeer van je tuin door de schermen te schilderen in één of meerdere kleuren.

Hout beton schutting in Emmeloord & Noordoostpolder

De hout beton schutting is al jaren één van de meest gekozen erfafscheidingen. Bij een hout beton schutting worden de houten schermen geplaatst tussen de betonpalen. Hiertussen wordt een betonplaat ingeklemd. Scherm, betonplaat en betonpalen zijn met elkaar verbonden zodat een stabiel geheel ontstaat. Daarnaast zijn er systemen waarbij zowel de schermen als de betonplaat tussen de sleuven van de betonpalen worden ingeklemd. Over de betonpalen komt een afdekbalk, die het geheel bij elkaar houdt.

Bamboeschutting in Emmeloord & Noordoostpolder

Een Bamboe schutting of Bamboemat is verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Dit varieert van rechtschermen en schuine schermen tot bamboe trellis schermen en bamboerolschermen.

Bamboe is een grassoort en gaat erg lang mee. Daarnaast is een bamboeschutting slijtvast en door de compacte vezelstructuur van de bamboestokken harder dan menig ander houtsoort. U kunt het bamboescherm bevestigen aan de bamboepalen schuttingpalen. Met de natuurlijke tuinafscheiding gemaakt van bamboe geeft u uw tuin een exotisch tintje. U kunt de matten, schermen en palen voor allerlei doeleinden gebruiken. U kunt privacy verkrijgen door ze als afscheiding te gebruiken, maar u kunt ze bijvoorbeeld ook als decorstukken in uw tuin gebruiken.

Kokohusk schutting in Emmeloord & Noordoostpolder

De KokoHusk tuinschermen zijn vernieuwend en geven een warme en natuurlijke uitstraling. Zodat u het hele jaar door in uw tuin van een stukje paradijs kunt genieten.
KokoHusk tuinschermen zijn schanskorven gevuld met kokosbasten. Dit oogt fraai, natuurlijk, duurzaam, en het is licht van gewicht. Het is een nieuwe vorm van een tuinafscheiding en past goed in de hedendaagse architectuur!

Kokosbasten zijn afkomstig van de schil van de kokosnoot. Het is dus een natuurproduct. Kokosvezels nemen bijna geen water op waardoor er bij normaal buitengebruik geen vertering van de vezel op. Kokosbast is zeer duurzaam. Het materiaal is ecologisch verantwoord. Er is geen chemisch verwerkingsproces nodig om het materiaal geschikt te maken voor gebruik. Ook de ondersteunende gaasconstructie is eenvoudig te recyclen.

Kokowall schutting in Emmeloord & Noordoostpolder

Een Kokowall schutting is een begroeibaar tuinscherm waarbij de buitenzijde afgewerkt is met natuurlijke en duurzame kokosvezels. Behalve een fraai uiterlijk bieden kokosvezels de ideale aanhechting voor diverse soorten klimplanten. Een Kokowall tuinscherm is binnen enkele jaren volledig begroeid en geeft daarmee een natuurlijk en warme uitstraling en passend in iedere omgeving.

Kokowall tuinschermen kunnen naar wens tussen hardhouten, betonnen of verzinkt stalen palen geplaatst worden. Kokowall Tuinschermen zijn zowel horizontaal als verticaal fraai te combineren met gaaspanelen, die in een zelfde stalen frame worden geleverd als een Kokowall Tuinscherm.

Betongaasraster in Emmeloord & Noordoostpolder

U wilt wel meer privacy, maar u houdt niet van het aanzicht van een grote kale schutting? Dan hebben we hier de oplossing; een betongaasraster met beklimming.
Wie een voorkeur heeft voor een natuurlijke tuinafscheiding kan uitstekend geholpen worden door het laten plaatsen van een betongaasraster. U kunt het raster prachtig laten begroeien met klimop. Een leuk idee is om een houten schutting af te wisselen met gedeeltes met een betongaasraster met beklimming. Of om te kiezen om een betongaasraaster meteen voor een schutting te plaatsen. Wat vandaag de dag echter ook tot de mogelijkheden behoort, is om een kant-en-klare klimopschutting te bestellen.
De natuurlijke uitstraling en de privacy die een betongaasraster met beklimming uiteindelijk geeft, zijn niet de enige voordelen van deze soort tuinafscheiding. Het leuke eraan is dat de heg ook vele vogels aantrekt. Wie weet, maken ze er wel een nestje in. Een ander pluspunt is dat een betongaasraster goedkoop is en daarbij ook nog eens gemakkelijk te plaatsen is. Een nadeel van een betongaasraster met beklimming is dat u de heg ongeveer twee keer per jaar moet bijknippen.

Noistopschermen geluidswerende schermen in Emmeloord & Noordoostpolder

Heeft u soms ook het gevoel dat uw tuin niet meer van u zelf is? U hoort de buren praten op het aangrenzende terras of het voorbijrazende verkeer zorgt voor constante geluidshinder. Het Noistop Wood geluidspaneel combineert een prachtige, Scandinavische houtlook met de geluidsdempende eigenschappen van steenwol. De kant-en-klaar ‘Lawaaistoppers’ biedt als erfafscheiding privacy en veiligheid en niet te vergeten rust. De Noi-stop schermen zijn te gebruiken om langs een plek te staan welke geluidsoverlast geeft zoals bijvoorbeeld een spoorlijn, een speelplein voor kinderen, een drukke weg langs uw achtertuin of geluidsoverlast van buren. Bovendien zijn de Noi-stop schermen ideaal als ‘klimrek’ voor klimplanten of andere begroeiing.
De Noistop panelen zijn er in hout, de Noistop Wood, en in staal, de Noistop Green. Als u de Noistop geluidswand plaatst zult u een behoorlijke geluidsreductie realiseren. Met een NoiStop Wood geluidsscherm dempt u effectief geluidsoverlast van wegen en verkeer. De constructie met kernen van speciaal ontwikkelde, geluidsabsorberende steenwol zorgt voor een optimale geluidsdemping.

Aluminium schuttingen in Emmeloord & Noordoostpolder

Een onderhoudsvriendelijke schutting vervaardigd uit hoogwaardig aluminium biedt vele voordelen: tijdloos, duurzaam, 100% recyclebaar, modulair op te bouwen, te combineren met iedere stijl, in meerdere kleuren verkrijgbaar, verlichting en irrigatie in te bouwen, ook voor dakterras en nadien in hoogte bij te stellen.

Laten we samen werken

Eén aanspreekpunt
voor de juiste klus

Met trots gewerkt aan

Onze tuinen

We ontwerpen grote en kleine tuinen voor grote en kleine budgetten. Tuinen voor bedrijven, kantoren en instellingen, boerderijtuinen, stadstuinen, vijvertuin, tuinen met strakke lijnen, exclusieve tuinen, tuinen met pergola’s en houtwerk, landelijke tuinen, kleine tuinen, onderhoudsvrije tuinen, voortuinen, achtertuinen.

Andere klanten

Kiezen ook voor ons

Waarom kiezen voor

Hoveniersbedrijf
Hendrickx?

  • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
  • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
  • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
  • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
  • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

Werkzaam in veel regio’s

Altijd in de buurt