Bomen snoeien of kappen

Bomen hebben een belangrijke functie voor ons; ze zuiveren de lucht. Bovendien maken bomen een sfeer in uw groene tuin. Dit zijn twee goede redenen om het onderhoud van uw bomen serieus te nemen. Boomverzorging is een specialiteit van Hoveniersbedrijf Hendrickx. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf voor boomverzorging. Wij zijn goed opgeleid en beschikken over actuele vakkennis van het snoeien, planten en verplanten van bomen, klim- en vang- technieken en specialistische apparatuur en hebben het juiste materiaal. Kortom; Hoveniersbedrijf Hendrickx is de specialist in de Noordoostpolder voor boomverzorging.

Waarom

Hendrickx?

  • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
  • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
  • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
  • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
  • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

Boomverzorging en snoeien

Uw droomtuin
realiseren!

Bomen en groot gegroeide heesters hebben zorg nodig. Zeker als er in een relatief kleine tuin de bomen en planten te breed en te hoog zijn voor de tuin. Eerst wordt gekeken wat het feitelijk probleem is, welke type boom het is en hoe we de boom veilig kunnen behandelen. Als specialist in boomverzorging kunnen we de natuurlijke vorm van uw bomen door snoei behouden. Bomen die daarvoor geschikt zijn, kunnen we door snoei een andere uitstraling geven, bijvoorbeeld een leivorm of een knotvorm. Ook kunnen we daarvoor geschikte bomen snoeien tot een haag.

Bijgepunt

Takken en toppen verwijderen

Het blijft niet altijd bij snoeien alleen. Het kan nodig zijn dikke takken weg te halen, waardoor er weer jonge en krachtige scheuten worden gevormd. Onmisbare boomverzorging voor sommige soorten is het wegnemen van steil groeiende takken omdat die kunnen uitscheuren en flinke wonden achterlaten met kans op infectieziekten. Bij boomverzorging kunnen we ook zieke en dode takken weghalen, en gebroken takken en dubbele toppen verwijderen. Zo houden we uw bomen in goede conditie.

De lucht in

Met onze bomenspecialist!

Soms biedt boomverzorging geen uitkomst meer en moet een boom omgezaagd of omgehakt worden. Bijvoorbeeld als een boom ziek is of gevaar oplevert voor voorbijgangers of gebouwen. Maar het kan ook zijn dat u meer licht en ruimte in de tuin wilt en daarom een boom, of een dikke zijtak, wilt laten weghalen. Onze boomverzorgingsspecialisten werken met hoogwerkers en hebben speciale klimtuigen met veiligheidsgordels. Uiteraard weten ze ook hoe ze gevaar voor voorbijgangers en omliggende gebouwen kunnen voorkomen. Veilig werken staat centraal.

Als VCA-gecertificeerd bedrijf met European Tree Workers kunt u er zeker van zijn dat we uw boom deskundig en veilig verwijderen!

Specialist in

Boomverzorging

Onze werkzaamheden zijn op te splitsen in klussen aangaande individuele bomen en werkzaamheden om boomgroepen. Individuele bomen, bijvoorbeeld in een achtertuin, kunnen zorg nodig hebben in groeipaatsverbetering, kunnen gesnoeid worden om bijvoorbeeld meer zon door te laten, een dak vrij te snoeien of om aan de zorgplicht te voldoen. Ook kunnen we takken verankeren om te voorkomen dat deze onverwacht uitbreken. We kunnen lanen snoeien of zware bomen verwijderen. Op deze manier behandelen wij bomen van een kleine berk tot grote monumentale veteraan-eiken. Boomverzorging kan in verschillende vormen.

Ons materiaal wordt elk jaar gekeurd op veiligheid en waar nodig verbeterd om meer ergonomisch te werken.

Laten we samen werken

Eén aanspreekpunt
voor de juiste klus

Met trots gewerkt aan

Onze tuinen

We ontwerpen grote en kleine tuinen voor grote en kleine budgetten. Tuinen voor bedrijven, kantoren en instellingen, boerderijtuinen, stadstuinen, vijvertuin, tuinen met strakke lijnen, exclusieve tuinen, tuinen met pergola’s en houtwerk, landelijke tuinen, kleine tuinen, onderhoudsvrije tuinen, voortuinen, achtertuinen.

Andere klanten

Kiezen ook voor ons

Waarom kiezen voor

Hoveniersbedrijf
Hendrickx?

  • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
  • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
  • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
  • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
  • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

Werkzaam in veel regio’s

Altijd in de buurt