Onze toppers

Echte professionals

We hebben een team van op- en topprofessionals aan het werk. Mensen die houden van groen, die vol passie hun werk doen en zich met de volle 100% inzetten voor Hoveniersbedrijf Hendrickx! Wat zijn wij blij met onze medewerkers, medewerkers die iedere dag hard voor ons aan het werk zijn en samen met ons de beste en mooiste tuinen willen afleveren. Trots op ons prachtige team!

Waarom

Hendrickx?

  • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
  • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
  • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
  • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
  • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

Directie

Berry Beernink

Berry Beernink is sinds 2021 eigenaar van Hoveniersbedrijf Hendrickx. Daarvoor was hij sinds 2009 medevennoot van het bedrijf.  Als 17-jarige jongen begon hij ooit als vakantiekracht. Dat Berry een enorme doorpakker is en veel in zijn mars heeft, werd door Hans als snel opgemerkt. Inmiddels is Berry alweer ruim 10 samen met Hans eigenaar van Hoveniersbedrijf Hendrickx. Deze uitbreiding heeft geleid tot een enorme groei van ons bedrijf. Wanneer het om de aanleg van een nieuwe tuin gaat, zult u het meest met Berry te maken krijgen. Hierbij wordt hij ondersteund door bedrijfsleider Jochem. Hoewel hij veel van zijn tijd achter de schermen op kantoor doorbrengt, ligt zijn hart nog altijd bij het echte tuinwerk, en springt hij wanneer dit nodig is maar al te graag bij.

Berry is een enthousiast en eerlijk gevoelsmens. De tevredenheid van de klant staat bij hem altijd op nummer 1. Berry: “Mensen weten vaak precies wat ze willen. Het is aan mij om al die plannen aan elkaar te lijmen tot een tuin waarmee de klant tevreden is. Soms is dat best een puzzel. Niet altijd lukt het op precies de manier die de klant voor ogen heeft. Het is dan een kunst om toch een ander mooi idee te bedenken, waar de klant minstens zo blij mee is. Maar linksom of rechtsom, ik haal alles uit de kast om de wensen van mijn klant mogelijk te maken. En wanneer we eenmaal ja hebben gezegd, gaan we er voor de volle honderd procent voor”.

Ook hecht hij grote waarde aan harmonie in de organisatie en creëert Berry een warm thuisgevoel voor zijn collega’s. Hij vindt het belangrijk dat zij gezien en gewaardeerd worden en ziet in dat het hebben van een hecht team vanzelfsprekend zijn weerslag heeft op de kwaliteit van het werk. Berry: “Klanten voelen dat de sfeer binnen het team goed is. Ook dit draagt bij aan een stukje klanttevredenheid. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen in zijn waarde gelaten wordt. We hebben allemaal onze eigen talenten. Het is aan mij de taak deze talenten te benutten en mijn medewerkers daar inzetten waar zij het best tot hun recht komen”.

In Berry’s privéleven is vanaf 2020 een hoop veranderd. En zeker in positieve zin. Hij is namelijk vader geworden van twee prachtige zoons, Tijs en Wout. In dezelfde periode verhuisde hij samen met zijn vrouw naar de Espelerweg in Espel, hetzelfde adres als waar het bedrijf sinds kort ook gevestigd is. Berry: “Helemaal nu ik vader ben geworden, vind ik het heerlijk om mijn werk zo dichtbij huis te hebben. Het geeft me rust omdat ik er kan zijn voor zowel mijn gezin als het bedrijf. Ik kan mijn zoons van dichtbij zien opgroeien. Hoe mooi is dat?”.

Edwin Westerhuis

Edwin is eigenaar bij Hoveniersbedrijf Hendrickx sinds 1 januari 2023. Edwin heeft de MBO-hoveniersopleiding in Emmeloord met succes weten af te ronden. Ook al was school niet helemaal zijn ding, het werken in de tuin vond hij prachtig. Lekker aan de gang en zorgen dat de klanten tevreden zijn!

Tijdens zijn schoolperiode ging Edwin aan het werk bij een bomenhandelaar in Ens. Hier heeft hij zich 10 jaar lang met hart en ziel ingezet als in- en verkoper. Na 10 jaar begon het toch te kriebelen en heeft Edwin de stap gewaagd om voor zichzelf te beginnen. Hij startte een bedrijf die gespecialiseerd was in het onderhoud van tuinen en de beplantingshandel. Het bedrijf liep als een trein. Edwin had het reuze naar zijn zin. Na 3 jaar kwam hoveniersbedrijf Hendrickx (weer) op zijn pad, in zijn jongere jaren had hij hier namelijk regelmatig een vakantiebaantje gehad. Diverse gesprekken met Berry volgden, er is een goede connectie tussen beide mannen en de ideeën en bedrijfsvoering spreken Edwin erg aan. Het bedrijf was op zoek naar iemand gespecialiseerd in onderhoud die zich niet gek laat maken en organisatorisch sterk is. Deze uitdaging gaat Edwin voor de volle 100% aan. “Hendrickx heeft zich de afgelopen 40 jaar bewezen in de polder, een bedrijf waar ik graag voor zou werken. Ze hebben een up-to-date machinepark en een divers team waar ik mee mag samenwerken! De afwisseling is leuk, er is geen dag hetzelfde. Iedereen ziet elkaar hier als gelijke, van jong tot oud. Het is een geweldige mix van medewerkers, samen gaan we er een geweldige tijd van maken!” Edwin kan hier volop zijn expertise kwijt!

Edwin is geboren, getogen en woont in Emmeloord. Edwin is niet vaak thuis te vinden, het werk is voor Edwin veel te mooi. Een echte workaholic, zoals hij zelf zegt. “Het is geweldig om in de tuin te staan en de jongens aan te sturen. Dit is echt iets waar ik heel gelukkig van word!”

Jochem Hardoff - Hendrickx

Jochem Hardorff

Jochem is bedrijfsleider bij Hoveniersbedrijf Hendrickx. Hij was 20 jaar oud toen hij via een uitzendbureau terecht kwam bij Hendrickx. Met verschillende studies achter de rug (Elektrotechniek en Horeca & Toerisme) was het werken in de tuin toch heel andere koek. Maar het uitzendbaantje bleek Jochems droomjob te zijn.

Na 3 maanden stopte de overeenkomst maar Jochem was overduidelijk niet van plan te vertrekken. Jochem: “Ik had het gewoon zó naar mijn zin hier. Het was alsof ik in een warm bad terecht kwam, er ging letterlijk een wereld voor me open. Dat werken in de tuin, het bleek gewoon helemaal mijn ding te zijn. Dat de kortdurende overeenkomst via het uitzendbureau tot een einde kwam, ging er bij mij gewoon niet in. Dus ik bleef komen. Mijn enthousiasme en volhardende karakter hebben ertoe geleid dat ik kort daarna in dienst ben genomen”.

Geen dag is hetzelfde als je werkt bij Hoveniersbedrijf Hendrickx. Jochem geniet van deze afwisseling. Het fijnste vindt hij het creatieve aspect van zijn vak. “Je wordt ertoe gedwongen te denken in oplossingen. Iets kan in eerste instantie onmogelijk lijken. Maar het geeft me een kick om de dromen van mijn klanten dan tóch waar te maken. Het is telkens opnieuw een feestje. Ons bedrijf staat goed bekend in de omgeving en ver daarbuiten. Dit maakt mij zó trots. Ik geniet van mijn werk, het samenzijn met mijn collega’s en alles successen die we keer op keer bereiken”, aldus Jochem.

Jochem is de bedrijfsleider van hoveniersbedrijf Hendrickx, hij veelal op kantoor aan het werk en bezoekt hij klanten. De planning, tuinen ontwerpen, acquisitie en ondersteuning en begeleiding van zijn collega’s in de tuinen behoren tot zijn taken. Jochem “Maar eerlijk is eerlijk, ik ben nog altijd verliefd op het hoveniersvak en geniet er met volle teugen van als ik bij drukte kan bijspringen in de tuinen!”

Team Onderhoud

Hans Hendrickx

Hans is de grondlegger van Hoveniersbedrijf Hendrickx. Zijn liefde voor de groenbranche begon al in zijn vroege jeugd. Zijn ouders runden een plantenkwekerij aan de Espelerweg in Espel en gaven het groene-vingers-gevoel duidelijk door aan hun zoon. Op zijn 16de verhuisde Hans naar Breda. Daar leerde hij het hoveniersvak aan de Middelbare Tuinbouwschool. Hier groeide zijn vaktechnische kennis even hard als zijn liefde voor planten en tuinen. Tijdens zijn studiejaren ontstond het plan om de plantenkwekerij van zijn ouders uit te breiden met een hoveniersbedrijf. Een gouden combinatie, bleek later gauw.

Hans heeft een stapje terug gedaan in het bedrijf, hij kijkt met vertrouwen de toekomst tegemoet die Berry en Edwin met Hoveniersbedrijf Hendrickx in willen slaan!

Hugo Bramer

Hugo Bramer gooide, na 7 jaar in de horeca te hebben gewerkt, het roer om. Hij was het helemaal zat en wilde de buitenlucht in. Liefde voor tuinieren heeft hij altijd al gehad. In zijn eigen moestuin verbouwt hij al jaren zijn eigen groenten en fruit. Waarom zou hij er dan niet zijn werk van maken?, bedacht hij zich. Hij verruilde het hectische horeca-leven voor een nieuwe studie en ging aan de bak bij Hendrickx en heeft in juli 2023 zijn MBO-diploma Vakbekwaam Hovenier niveau 3 behaald. De switch naar het hoveniersvak is een hele goede keuze, concludeert Hugo. Hij was in het begin nog even bang dat hij het contact met de klanten zou gaan missen. Maar dat klantcontact heeft hij zat bij Hendrickx. “Héérlijk”, vindt Hugo.” Lekker onder mensen, in de natuur”. Bij klanten staat hij bekend als een sociale jongen, die netjes en hard werkt. Helemaal passend binnen de Hendrickx-cultuur dus!

Jos Vermeulen

Jos Vermeulen (41) is een echte snoei- en plantenspecialist. Hij studeerde aan de Tuinbouwschool van Frederiksoord, die destijds bekend stond als de beste tuinbouwschool van Nederland. En daar is hij erg trots op. Jos heeft veel ervaring in de groenbranche. Zijn kennis over planten en hoe je ze het beste kunt verzorgen, deelt hij graag met zijn collega’s. Vooral de jonge collega’s bij Hendrickx brengt hij graag wat bij over het prachtige vak. Vragen over planten worden dan ook altijd met liefde en geduld beantwoord door Jos.
Jos kan er intens van genieten orde te scheppen in een tuin, Want, zo zegt hij, een tuin moet in balans zijn. Wanneer een tuin verwaarloost door achterstallig snoeiwerk, is de balans zoek. Er mag wat hem betreft best wat blad in de tuin liggen, maar wanneer er niet op tijd gesnoeid wordt is de tuin direct haar charme kwijt, vindt Jos.

Peter Hoekman

Peter Hoekman (32) is al jaren een bekend gezicht bij Hendrickx. Hij leerde het hoveniersvak aan het Praktijkonderwijs in Sneek. Na een succesvolle stageperiode is hij blijven plakken bij Hendrickx.

Peter is een gezellige en vriendelijke man die graag even een praatje maakt met de klanten. Stilzitten kan hij naar eigen zeggen niet. Daarom is hij het liefst lekker bezig in de tuin. Het gazon maaien, de buxushagen snoeien, onkruid wieden of het terras schoonspuiten, Peter draait er z’n hand niet voor om en doet het met plezier. Het zit is zijn karakter om net even dat extraatje te doen voor de klant. Een mooie eigenschap.

Yari Koelmans

Yari Koelmans (20) is met zijn ruim 2 meter de langste in ons midden. Ook hij begon ooit als stagiaire bij ons en leerde het vak aan het Praktijkonderwijs in Emmeloord. Met zijn neus in de boeken zitten, is zijn ding niet. Yari is naar eigen zeggen veel liever met zijn handen bezig. Lekker in de buitenlucht, dan is hij het meest in zijn element.
Yari geniet van de afwisseling. Bij Hendrickx is geen dag of tuin hetzelfde, zegt hij. En juist dat trekt ‘m. Hij houdt van vrolijke tuinen. De zomer, wanneer alles mooi in bloei staat, is dan ook zijn favoriete seizoen. In zijn vrije tijd is Yari vaak in de sportschool of op het voetbalveld te vinden.

Feije Kok

Feije Kok is 19 jaar en woont in Lemmer. Tijdens zijn hoveniersopleiding liep hij stage bij de gemeente de Fryske Marren. Steeds vaker vielen de jongens van hoveniersbedrijf Hendrickx hem op als ze langs reden. Dit leek hem wel wat voor zijn tweedejaarsstage, hij trok de stoute schoenen aan en nam contact op. Na zijn stageperiode kon hij blijven. Feije houdt van lekker buiten zijn. “Buiten zijn is echt iets wat bij mij past en daarnaast lekker met mijn handen werken. Wat voor ons een kleine moeite is, waarderen andere enorm. Fijn om wat voor anderen te kunnen betekenen.”
Feije werkt aan de onderhoudskant en is hier heerlijk om zijn plek. Een tuin die er wat rommelig uitziet vol met onkruid omtoveren is iets waar hij erg van kan genieten. Naast hard werken heeft hij het ook erg naar zijn zin met de collega’s. Het is gezellig, we werken hard en hebben ondertussen veel lol. “Ik hoop dat ik nog veel mag leren bij Hendrickx en dat ik stapje voor stapje steeds beter wordt!”.

Jesse Koelmans

Jesse Koelmans zocht na zijn eindexamen aan de Bonifatius Mavo een bijbaantje voor de zomerperiode. Zijn broer, Yari Koelmans, was net begonnen bij Hoveniersbedrijf Hendrickx en zo kwam ook Jesse hier terecht. Na deze zomerperiode is Jesse lange tijd een vaste kracht gebleken op de zaterdag en in vakanties. Na een baan in de verzekeringswereld is Jesse in september 2023 bij ons in vaste dienst bij ons gekomen; deels op kantoor ter ondersteuning bij de onderhoudscontracten en deels in het onderhoudsteam. “De variatie is het leukst, lekker bezig in de buitenlucht met al het groen om je heen.” Jesse geniet ontzettend van alle contacten binnen Hendrickx, de contacten met de klanten en collega’s doen hem goed. Hij heeft Hendrickx de afgelopen jaren zien groeien. “Hendrickx wordt steeds professioneler, dat is mooi om te zien!”

Daniël Vosman

Daniël Vosman is nog niet zo lang werkzaam in het hoveniersvak. Na diverse jaren in de logistiek te hebben gewerkt begon het te knagen. Hij wilde wel wat anders; lekker buiten aan het werk. Via Sociale Media kwam hij in aanraking met een hovenier en Daniël raakte enthousiast. Niet veel later stond hij in de tuin mee te draaien in het onderhoud bij deze hovenier. Na hier ongeveer twee jaar te hebben gewerkt merkte Daniël dat hij meer ambities had. Stappen maken en jezelf ontwikkelen is iets wat bij hem past. Zo ontstond het plan om te starten met de hoveniersopleiding, hij ging op zoek naar een hoveniersbedrijf die hierbij paste. Hendrickx was gauw gevonden, het eerste gevoel bij het bedrijf was goed. “Hendrickx is een prachtig bedrijf, veel saamhorigheid onder de collega’s en korte lijntjes.” Daniël is een echte onderhoudsjongen, hij vindt het heerlijk om een tuin die verwaarloosd is compleet te renoveren door middel van een grote onderhoudsbeurt. Hij heeft in september 2023 zijn MBO-diploma opzichter/uitvoerder Groene Ruimte niveau 4 behaald.

Romke Wielstra

Romke is hovenier in opleiding. Hij doet de opleiding voor Vakbekwaam Hovenier niveau 3 in de BBL en werkt sinds het begin van zijn studie bij ons.

Na een tijd in de visverwerking gewerkt te hebben wilde hij toch graag een MBO-opleiding volgen. Zo kwam hij bij het hoveniersvak uit en ook bij Hoveniersbedrijf Hendrickx terecht. Romke is naast het werk ook vaak in de sportschool te vinden of iets anders actiefs aan het doen. Hij is erg leergierig en probeert zoveel mogelijk van het hoveniersvak op te steken.

Romke vind het fijn om lekker buiten te zijn, fysiek bezig te zijn en met de kettingzaag of op hoogte te werken m.b.t. boomverzorging. “Ik hou er erg van hoe divers de werkzaamheden zijn; geen dag is hetzelfde. Daarnaast is Hendrickx is een gezellig bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden. Ik hoop mijzelf nog flink door te kunnen ontwikkelen.’’

Thomas Groen

Thomas is hovenier in opleiding en werkt sinds de zomer van 2023 bij ons. Hij volgt de opleiding MBO-opzichter/uitvoerder Groene Ruimte niveau 4 in de BBL en hoopt zijn diploma te halen in de zomer van 2024.
Hij heeft gekozen voor Hoveniersbedrijf Hendrickx omdat we een groot bedrijf zijn met veel mogelijkheden. Hij wil zichzelf graag verder ontwikkelen op gebied van onderhoud en beplantingsplannen en ziet de kansen hiervoor bij Hendrickx.
Thomas wordt blij van de goede sfeer, fijne collega’s, veel afwisseling in klussen, de vrijheid die je krijgt en met verschillende collega’s op pad gaan. “Ik vind het reuzeleuk en ik heb het echt naar mijn zin”.

Team Aanleg

Rick Mather

Rick Mather is op jonge leeftijd bij Hoveniersbedrijf Hendrickx aan de slag gegaan en is met zijn jarenlange ervaring al een oudgediende. Tijdens zijn studie was hij al verbonden aan het bedrijf en is ook na het afronden van de MBO-Hoveniersopleiding niveau 3 de uitdaging aangegaan binnen Hendrickx.
Rick zijn grootste passie is mooie dingen maken van hout. “Met hout kun je bijna alles maken. Niets is ons te gek, wensen van klanten die onmogelijk lijken toch proberen uit te voeren. Dat is waar ik voor ga! Binnen Hendrickx ben ik helemaal op mijn plaats, het is een jong bedrijf waar je volop doorgroei mogelijkheden hebt. De sfeer binnen het team zorgt ervoor dat we hard met elkaar werken maar ook ontzettend veel plezier met elkaar beleven.”
“De vraag naar buitenverblijven is binnen de hovenierswereld sterk toegenomen. Door de grote vraag van klanten heb ik de kans gekregen om hiermee aan de slag te gaan. Specifieke aanvragen met betrekking tot buitenverblijven komen dan ook bij mij terecht!”

Sander Brink

Sander Brink is een echte nuchtere Fries en heeft al heel wat jaren ervaring als hovenier. Als hij de tuinbranche vergelijkt met die van 20 jaar geleden, valt hem op dat op dat goed timmerwerk steeds belangrijker wordt. Sander: “De vraag naar luxe tuinhuizen en overkappingen wordt steeds groter. En laat dit nu juist iets zijn wat ik erg mooi vind om te doen. Het mooie is dat wij echt maatwerk leveren. Terwijl je bij andere hoveniersbedrijven vaak ziet dat er veel met kant en klare bouwpakketten wordt gewerkt. Dit is echt niet te vergelijken met het fantastische maatwerk dat wij bieden. Ik ben ervan overtuigd dat dit absoluut iets is waarin wij ons als groenbedrijf onderscheiden”. Sander wordt door zijn jongere collega’s gezien als een toffe gozer die erg geniet van de gezelligheid binnen het bedrijf. Op vrijdagmiddag drinkt het team samen een biertje. Hij kan hier écht naar uit kijken. Sander: “Je bent toch vijf dagen in de week met elkaar aan het werk. Het leuk hebben met je collega’s, vind ik om die reden erg belangrijk”.

Ben Stad

Ben Stad is op zijn vijftiende begonnen als stageloper van de MBO-Hoveniersopleiding richting aanleg en onderhoud niveau 2. Hij was toen nog woonachtig in Espel waardoor Hendrickx een simpele keus was.
Ben is door zijn studie in de hoek van de aanleg “gedrukt” en heeft het daar prima naar zijn zin. Zijn passie ligt dan ook bij het bestraten van tuinen en het aanleggen van een complete tuin. “Het is prachtig om een tuin van begin tot het eind te maken. Je bent nooit met hetzelfde bezig en doet iedere keer weer wat anders. Dit houdt je scherp! Mooi werk leveren en klanten tevreden achterlaten, dat is waar ik voor ga!”
Hendrickx heeft een geweldig team rondlopen; dat zorgt ervoor dat Ben met veel plezier aan het werk is. “Het team van Hendrickx bestaat uit echte vakmensen die vol met passie werken, hier word ik blij van!”

Cas van Strien

Cas van Strien kwam tijdens zijn middelbare schoolperiode zijn snuffelstage binnen Hendrickx doen en is daarna blijven hangen als vakantiekracht. Hij kwam erachter dat het hoveniersvak hem goed past en besloot de MBO-Hoveniersopleiding te gaan doen. Inmiddels is hij in het bezit van zijn diploma niveau 4. Door de opleiding heeft hij bij meerdere hoveniersbedrijven stage mogen lopen. Hendrickx bleef toch trekken. “Hendrickx is een groot bedrijf met een leuk en vast team. Een team wat goed met elkaar kan samenwerken en waarbij het zowel onder als na werktijd erg gezellig is. Doordat er veel mensen rondlopen is er ook veel te leren. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit en dat maakt dat ik iedere dag met plezier aan de slag ga. Het is een leuke en afwisselende stageplek. Daarnaast heeft Hendrickx een groot en uniek machinepark. Hierdoor kunnen ze klussen aannemen die niet voor iedereen zijn weggelegd.”
Ook in zijn vrije tijd is Cas veel met hout bezig. “Prachtige dingen maken van hout is het mooiste wat er is!”

Bram Cost

Bram Cost is sinds januari 2023 in dienst, maar is zeker geen groentje in het hoveniersvak. Na het afronden van de hoveniersopleiding niveau 3, draait hij al tien jaar als volleerd hovenier mee in het vak. Daarvoor heeft hij vanaf zijn 13de al meerdere bijbaantjes gehad bij diverse hoveniers. Tijdens de hoveniersopleiding kwam Bram bij Hendrickx stagelopen, hij deed zijn ding maar een echte klik met het bedrijf was er niet. Wel kon hij het altijd goed met Berry vinden, een relaxte en meegaande gast. Dit was dan ook de reden dat Bram het, na jaren bij een andere hovenier te hebben gewerkt, weer aandurfde om de stap te wagen. Een stap waar die tot op heden nog geen spijt van heeft. “Hendrickx heeft de afgelopen jaren een ontzettend groei doorgemaakt, het is een dynamisch en gezellig bedrijf. Een bedrijf waar ook veel groeimogelijkheden zijn voor het personeel.” Bram geniet ervan om het straatwerk voor de klant tot in de puntjes te verzorgen. Mooie slingerpaden of cirkels met oud gebakken stenen of juist een strakke oprit, Bram draait er zijn hand niet voor om!

Jordy Vis

Jordy Vis loopt sinds zijn schooltijd op het Praktijkonderwijs stage binnen hoveniersbedrijf Hendrickx. Jordy is een jongen die niet stil kan zitten en het fijn vindt om lekker buiten aan de slag te zijn. Het hoveniersvak past Jordy helemaal. Hij is in zijn element bij ons en volgt in de BBL de MBO-opleiding Medewerker Hovenier niveau 2.
“Hendrickx is een ontzettend gezellig bedrijf, er is altijd wel wat te beleven. Zowel onder werktijd als na werktijd zit de sfeer er goed in.” Jordy is actief bij de aanlegkant van het bedrijf, overkappingen plaatsen en straatwerk vindt hij gaaf om te doen. “Bij de aanlegkant ben je echt iets nieuws aan het maken, dat is leuk om te doen! Tijdens mijn stage heb ik het erg naar mijn zin. Ik leer om zelfstandig aan de slag te gaan en zie steeds beter wat ik kan doen.”  Jordy hoopt nog vele jaren bij Hendrickx rond te lopen, wie weet kom je hem nog wel eens tegen!

Lars Sijtsma

Lars Sijtsma kwam bij Hendrickx terecht via school. Tijdens zijn stage vanuit het Praktijkonderwijs vond hij zijn draai in het hoveniersvak. Van jongs af aan wilde hij al lekker buiten aan het werk. Lars is nog steeds erg blij met zijn baan.
Hij heeft het bij Hendrickx ontzettend naar zijn zin. “De leuke collega’s, plezierige bazen en natuurlijk het werk wat we doen zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga. Daarnaast vind ik het ontzettend gaaf om met machines aan de slag te zijn.” Lars heeft een lichte voorkeur voor de aanlegkant maar loopt ook regelmatig aan de onderhoudskant mee.
Hij geeft aan dat Hendrickx bij klanten bekend staat als een bedrijf wat goed werk aflevert en waarbij klantvriendelijkheid voorop staat. Iets waar Lars graag aan mee doet, hij hoopt nog jaren voor Hendrickx te werken!

Robin Vreeman

Robin Vreeman is inmiddels alweer een heel aantal jaren in dienst bij Hoveniersbedrijf Hendrickx als hulp- en vakantiekracht. Naast zijn werk bij Hendrickx is hij student in Zwolle; hij volgt de CALO (opleiding leraar lichamelijk opvoeding).
Hij kwam via via bij Hoveniersbedrijf Hendrickx terecht; zijn bijbaan bij de boer hield op omdat het werk daar klaar was. De vakantie was nog niet voorbij, hij had contact met een vriend die voor Hendrickx op klus was. Die vriend kon wel wat hulp gebruiken en binnen no-time was het geregeld, ook Robin kwam in dienst van Hendrickx. “Het is heerlijk om lekker buiten bezig te zijn. We doen zoveel diverse dingen dat het nooit saai is. Grasmaaien, schoffelen of een straatje leggen ik kan het inmiddels allemaal. Daarnaast heb ik het hier erg naar mijn zin met de collega’s. Eén van de leukste dingen om te doen zijn de klussen waarbij je met een kleine beetje aandacht en werk een groot verschil kunt maken. Daarnaast zijn er voldoende materialen op voorraad zijn en wordt het machinepark goed bijgehouden, dit zorgt ervoor dat ik bijna nooit mis grijp.” Daarnaast vindt hij het prettig dat hij steeds meer verantwoordelijkheden mag dragen tijdens het werk en zelfstandig op pad kan. “Als het aan mij ligt blijft ik hier nog een tijdje rondhangen, ik heb het erg naar mijn zin!”

Remon Muskee

Remon werkt sinds 1 november 2023 bij ons. Hij is leergierig, een aanpakker en altijd in voor een grap.

“Het vak van Hovenier sprak me altijd al aan, alleen was het er nooit van gekomen om er iets mee te gaan doen terwijl het altijd wel kriebelde. Via via kende ik het bedrijf en na wat gesprekken en belletjes heen en weer met de mannen van Hoveniersbedrijf Hendrickx zijn we volop gestart en ben ik nog steeds blij met de keuze die gemaakt ik gemaakt heb”.

Ook al heeft Remon niet echt een groene achtergrond, hij merkt dat hij wel zijn ding kan doen en zijn ei kwijt kan in het werk.  “Er valt nog een hoop te leren, maar waar een wil is, is een weg dus dit pak ik dan ook met beide handen aan”.

Remon vindt het super om te zien hoe je van eigenlijk niets  iets maakt en dat je een klant met een goed gevoel achterlaat met een mooi resultaat.
“Daarnaast is het geweldig dat je ook  bv. even dat stukje straatwerk weer netjes kunt maken of dat ene lampje even kunt vervangen ;  een klant is altijd blij als je het oplost”.

Remon vindt Hendrickx een fijne werkgever.
“Er is ruimte voor groei, vrijheid in meedenken en men staat open voor ideeën . Er is aandacht voor iedereen om je in je kracht te zetten qua werk. Buiten dat zijn het leuke gasten waar je ook prima een goed feestje mee kunt hebben”.

Barry Bos

Barry is in november 2023 bij ons komen werken.
Hij is stratenmaker en heeft veel ervaring (o.a. bij een aantal andere hoveniers) en daardoor past hij perfect in het aanlegteam van Hoveniersbedrijf Hendrickx.
Barry wordt blij van mooie projecten waarbij veel straatwerk is, wat grondwerk en af & toe wat houtbouw.
Barry vindt het prettig werken bij Hendrickx: “Het is in alle opzichten binnen dit bedrijf een goed georganiseerde werkplek en daar houd ik van “.

Team Kantoor

Evelien de Vries

Evelien werkt sinds de zomer van 2023 bij ons. Na 24 jaar in het Groenonderwijs (AERES) gewerkt te hebben, heeft ze de overstap gemaakt naar Hoveniersbedrijf Hendrickx.
O.a. door het begeleiden van (oud)studenten in de hoveniersopleiding en de nauwe samenwerking met een aantal collega’s binnen die opleiding is de interesse voor het hoveniersbedrijf/vak ontstaan.

Evelien werkt op kantoor in de binnendienst naast Berry, Edwin en Jochem; ze doet o.a. (ondersteunende) werkzaamheden met betrekking tot processen, projecten, klantcontacten en contact met stagiaires/medewerkers.

“Hoveniersbedrijf Hendrickx ervaar ik als professioneel bedrijf waarbij hard werken, een goede sfeer en humor (op zijn tijd) belangrijk zijn; dit past bij mij en ik word er blij van“.

Iris Boere

Iris is in de zomer van 2023 bij ons begonnen als bijbaan (naast haar bijbaan bij een  woonadviseur); ze volgt de MBO-opleiding Ruimtelijk Vormgever niveau 4 aan het CIBAP.
Iris is bij ons terecht gekomen na een bezoek aan ons bedrijf met haar vorige stagebieder. Vanaf februari 2024 doet ze haar eindstage bij ons en is er dan 5 dagen per week. Ze werkt samen met Berry om zijn tuinontwerpen om te zetten naar 3D-modellen. Ze gebruikt nieuwe technieken; denk aan Virtual Reality. Ze zorgt er, met haar creativiteit en ruimtelijk inzicht, voor dat onze klanten een volledige tuinbeleving van hun nieuw te maken tuin krijgen.
Iris wordt enthousiast als ze mensen door haar ontwerpen kan verrassen, hen kan meenemen in een ontwerp en een realistische inkijk kan geven door haar presentatie. “Ik vind het dan helemaal gaaf als ik een ontwerp in werkelijkheid gerealiseerd zie en de klant hiermee blij en tevreden is”.
Zij heeft gekozen voor Hendrickx omdat het past bij haar droom om tuinontwerp & interieur te combineren en op deze wijze haar toekomst vorm te gaan geven. “Bij Hendrickx krijg ik de ruimte om tuinen te ontwerpen, iets wat compleet nieuw voor me is, te leren en me op dit gebied te ontwikkelen”. Daarnaast voelde ze zich direct welkom en wordt ze blij van de goede werksfeer binnen het bedrijf  en de gezelligheid.