Onze toppers

Echte professionals

We hebben een team van op- en topprofessionals aan het werk. Mensen die van groen houden, die vol passie hun werk doen en zich met de volle 100% inzetten voor Hoveniersbedrijf Hendrickx!

Waarom

Hendrickx?

  • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
  • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
  • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
  • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
  • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

Directie

Berry Beernink

Berry Beernink is sinds 2011 medevennoot van Hoveniersbedrijf Hendrickx. Als 17-jarige jongen begon hij ooit als vakantiekracht. Dat Berry een enorme doorpakker is en veel in zijn mars heeft, werd door Hans als snel opgemerkt. Inmiddels is Berry alweer ruim 10 samen met Hans eigenaar van Hoveniersbedrijf Hendrickx. Deze uitbreiding heeft geleid tot een enorme groei van ons bedrijf. Wanneer het om de aanleg van een nieuwe tuin gaat, zult u het meest met Berry te maken krijgen. Hierbij wordt hij ondersteund door bedrijfsleider Jochem. Hoewel hij veel van zijn tijd achter de schermen op kantoor doorbrengt, ligt zijn hart nog altijd bij het echte tuinwerk, en springt hij wanneer dit nodig is maar al te graag bij.

Berry is een enthousiast en eerlijk gevoelsmens. De tevredenheid van de klant staat bij hem altijd op nummer 1. Berry: “Mensen weten vaak precies wat ze willen. Het is aan mij om al die plannen aan elkaar te lijmen tot een tuin waarmee de klant tevreden is. Soms is dat best een puzzel. Niet altijd lukt het op precies de manier die de klant voor ogen heeft. Het is dan een kunst om toch een ander mooi idee te bedenken, waar de klant minstens zo blij mee is. Maar linksom of rechtsom, ik haal alles uit de kast om de wensen van mijn klant mogelijk te maken. En wanneer we eenmaal ja hebben gezegd, gaan we er voor de volle honderd procent voor”.

Ook hecht hij grote waarde aan harmonie in de organisatie en creëert Berry een warm thuisgevoel voor zijn collega’s. Hij vindt het belangrijk dat zij gezien en gewaardeerd worden en ziet in dat het hebben van een hecht team vanzelfsprekend zijn weerslag heeft op de kwaliteit van het werk. Berry: “Klanten voelen dat de sfeer binnen het team goed is. Ook dit draagt bij aan een stukje klanttevredenheid. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen in zijn waarde gelaten wordt. We hebben allemaal onze eigen talenten. Het is aan mij de taak deze talenten te benutten en mijn medewerkers daar inzetten waar zij het best tot hun recht komen”.

In Berry’s privéleven is in 2020 een hoop veranderd. En zeker in positieve zin. Hij is namelijk vader geworden van een prachtige zoon, Tijs. In datzelfde jaar verhuisde hij samen met zijn vrouw naar de Espelerweg in Espel, hetzelfde adres als waar het bedrijf sinds kort ook gevestigd is. Berry: “Helemaal nu ik vader ben geworden, vind ik het heerlijk om mijn werk zo dichtbij huis te hebben. Het geeft me rust omdat ik er kan zijn voor zowel mijn gezin als het bedrijf. Ik kan mijn zoon van dichtbij zien opgroeien. Hoe mooi is dat?”.

Jochem Hardorff

Jochem is bedrijfsleider bij Hoveniersbedrijf Hendrickx. Hij was 20 jaar oud toen hij via een uitzendbureau terecht kwam bij Hendrickx. Met verschillende studies achter de rug (Elektrotechniek en Horeca & Toerisme) was het werken in de tuin toch heel andere koek. Maar het uitzendbaantje bleek Jochems droomjob te zijn.

Jochem Hardoff - Hendrickx

Na 3 maanden stopte de overeenkomst maar Jochem was overduidelijk niet van plan te vertrekken. Jochem: “Ik had het gewoon zó naar mijn zin hier. Het was alsof ik in een warm bad terecht kwam, er ging letterlijk een wereld voor me open. Dat werken in de tuin, het bleek gewoon helemaal mijn ding te zijn. Dat de kortdurende overeenkomst via het uitzendbureau tot een einde kwam, ging er bij mij gewoon niet in. Dus ik bleef komen. Mijn enthousiasme en volhardende karakter hebben ertoe geleid dat ik kort daarna in dienst ben genomen”.

Geen dag is hetzelfde als je werkt bij Hoveniersbedrijf Hendrickx. Jochem geniet van deze afwisseling. Het fijnste vindt hij het creatieve aspect van zijn vak. “Je wordt ertoe gedwongen te denken in oplossingen. Iets kan in eerste instantie onmogelijk lijken. Maar het geeft me een kick om de dromen van mijn klanten dan tóch waar te maken. Het is telkens opnieuw een feestje. Ons bedrijf staat goed bekend in de omgeving en ver daarbuiten. Dit maakt mij zó trots. Ik geniet van mijn werk, het samenzijn met mijn collega’s en alles successen die we keer op keer bereiken”, aldus Jochem.

Jochem is inmiddels getrouwd met zijn grote liefde Antje en trotse vader van 3 zoons. Nu hij het heeft weten te schoppen tot de functie van bedrijfsleider, is hij veelal op kantoor aan het werk en bezoekt hij klanten. De planning, tuinen ontwerpen, acquisitie en ondersteuning en begeleiding van zijn collega’s in de tuinen behoren tot zijn taken. Jochem “Maar eerlijk is eerlijk, ik ben nog altijd verliefd op het hoverniersvak en geniet er met volle teugen van als ik bij drukte kan bijspringen in de tuinen!”

Team Onderhoud

Hans Hendrickx

Hans is de grondlegger van Hoveniersbedrijf Hendrickx. Zijn liefde voor de groenbranche begon al in zijn vroege jeugd. Zijn ouders runden een plantenkwekerij aan de Espelerweg in Espel en gaven het groene-vingers-gevoel duidelijk door aan hun zoon. Op zijn 16de verhuisde Hans naar Breda. Daar leerde hij het hoveniersvak aan de Middelbare Tuinbouwschool. Hier groeide zijn vaktechnische kennis even hard als zijn liefde voor planten en tuinen. Tijdens zijn studiejaren ontstond het plan om de plantenkwekerij van zijn ouders uit te breiden met een hoveniersbedrijf. Een gouden combinatie, bleek later gauw.

Hans Hendrickx

Hans is een mensen-mens, en uiterst klantgericht. Als je het hem vraagt is dit ook exact hetgeen waarom het hoveniersbedrijf vandaag de dag nog steeds zo succesvol is. Ondanks verschillende crisissen in de afgelopen veertig jaar, heeft hij het altijd druk gehad en bleef het bedrijf groeien in populariteit en omvang. Hans: “We zeggen niet gauw Nee tegen een opdracht. Alles is in principe mogelijk. Dit geldt voor zowel nieuwe klussen als bepaalde wensen van klanten met betrekking tot hun tuin. We voegen de daad bij het woord. Als wij eenmaal Ja hebben gezegd, dan is het ook echt Ja, en doen we er alles aan om er een succes van te maken. Wanneer klanten met ons in zee gaan, weten zij gewoon dat ze niet teleurgesteld zullen worden”.

Hardlopen, fitnessen en voetballen, Hans is fanatiek sporter. Geen marathon is hem te gek. Ook springt hij met alle plezier, zelfs tijdens de winterdag, in een meertje om een paar baantjes te trekken. Samen met zijn vrouw en twee dochters woont hij in Espel. Hans werkte jarenlang vanuit huis, maar onlangs is het bedrijf verhuisd naar het woonerf van zijn twintig jaar jongere compagnon, Berry Beernink. Hans: “Met oog op de toekomst van ons bedrijf is deze verhuizing een logische en hele mooie stap. Maar natúúrlijk is het wennen. Het bedrijf heeft jarenlang fantastisch onder mijn vleugels kunnen groeien en bloeien, en nu laat ik het in kleine stapjes los. Voor iemand die de touwtjes graag in handen heeft, is dat loslaten best lastig. In 2022 heeft Hans een stapje terug gedaan, gelukkig blijft hij wel binnen het bedrijf actief. Het is gewoon super gaaf dat het succes van Hoveniersbedrijf Hendrickx straks voortgezet zal worden”.

Hugo Bramer

Hugo Bramer (28) is hovenier in opleiding. Na 7 jaar in de horeca te hebben gewerkt gooide hij het roer om. Hij was het helemaal zat en wilde de buitenlucht in. Liefde voor tuinieren heeft hij altijd al gehad. In zijn eigen moestuin verbouwt hij al jaren zijn eigen groenten en fruit. Waarom zou hij er dan niet zijn werk van maken, bedacht hij zich. Hij verruilde het hectische horeca-leven voor een nieuwe studie (Groene Ruimte, Niveau 4, Aeres Praktijkonderwijs Emmeloord) en ging aan de bak bij Hendrickx. Een hele goede keuze, concludeert Hugo. Hij was in het begin nog even bang dat hij het contact met de klanten zou gaan missen. Maar dat klantcontact heeft-ie zat bij Hendrickx. Héérlijk, vindt Hugo. Lekker onder mensen, in de natuur. Bij klanten staat hij bekend als een sociale jongen, die netjes en hard werkt. Helemaal passend binnen de Hendrickx-cultuur dus!

Jos Vermeulen

Jos Vermeulen (41) is een echte snoei- en plantenspecialist. Hij studeerde aan de Tuinbouwschool van Frederiksoord, die destijds bekend stond als de beste tuinbouwschool van Nederland. En daar is hij erg trots op. Jos heeft veel ervaring in de groenbranche. Zijn kennis over planten en hoe je ze het beste kunt verzorgen, deelt hij graag met zijn collega’s. Vooral de jonge collega’s bij Hendrickx brengt hij graag wat bij over het prachtige vak. Vragen over planten worden dan ook altijd met liefde en geduld beantwoord door Jos.
Jos kan er intens van genieten orde te scheppen in een tuin, Want, zo zegt hij, een tuin moet in balans zijn. Wanneer een tuin verwaarloost door achterstallig snoeiwerk, is de balans zoek. Er mag wat hem betreft best wat blad in de tuin liggen, maar wanneer er niet op tijd gesnoeid wordt is de tuin direct haar charme kwijt, vindt Jos.

Peter Hoekman

Peter Hoekman (32) is al jaren een bekend gezicht bij Hendrickx. Hij leerde het hoveniersvak aan het Praktijkonderwijs in Sneek. Na een succesvolle stageperiode is hij blijven plakken bij Hendrickx.

Peter is een gezellige en vriendelijke man die graag even een praatje maakt met de klanten. Stilzitten kan hij naar eigen zeggen niet. Daarom is hij het liefst lekker bezig in de tuin. Het gazon maaien, de buxushagen snoeien, onkruid wieden of het terras schoonspuiten, Peter draait er z’n hand niet voor om en doet het met plezier. Het zit is zijn karakter om net even dat extraatje te doen voor de klant. Een mooie eigenschap.

Yari Koelmans

Yari Koelmans (20) is met zijn ruim 2 meter de langste in ons midden. Ook hij begon ooit als stagiaire bij ons en leerde het vak aan het Praktijkonderwijs in Emmeloord. Met zijn neus in de boeken zitten, is zijn ding niet. Yuri is naar eigen zeggen veel liever met zijn handen bezig. Lekker in de buitenlucht, dan is hij het meest in zijn element.
Yari geniet van de afwisseling. Bij Hendrickx is geen dag of tuin hetzelfde, zegt hij. En juist dat trekt ‘m. Hij houdt van vrolijke tuinen. De zomer, wanneer alles mooi in bloei staat, is dan ook zijn favoriete seizoen. In zijn vrije tijd is Yuri vaak in de sportschool of op het voetbalveld te vinden.

Team Aanleg

Sander Brink

Sander Brink is een echte nuchtere Fries en heeft al heel wat jaren ervaring als hovenier. Als hij de tuinbranche vergelijkt met die van 20 jaar geleden, valt hem op dat op dat goed timmerwerk steeds belangrijker wordt. Sander: “De vraag naar luxe tuinhuizen en overkappingen wordt steeds groter. En laat dit nu juist iets zijn wat ik erg mooi vind om te doen. Het mooie is dat wij echt maatwerk leveren. Terwijl je bij andere hoveniersbedrijven vaak ziet dat er veel met kant en klare bouwpakketten wordt gewerkt. Dit is echt niet te vergelijken met het fantastische maatwerk dat wij bieden. Ik ben ervan overtuigd dat dit absoluut iets is waarin wij ons als groenbedrijf onderscheiden”. Sander wordt door zijn jongere collega’s gezien als een toffe gozer die erg geniet van de gezelligheid binnen het bedrijf. Op vrijdagmiddag drinkt het team samen een biertje. Hij kan hier écht naar uit kijken. Sander: “Je bent toch vijf dagen in de week met elkaar aan het werk. Het leuk hebben met je collega’s, vind ik om die reden erg belangrijk”.