Bestrating & Sierbestrating

Een essentieel onderdeel van een mooie tuin is de bestrating. We leggen veel bestrating aan in Emmeloord. De aanleg van een mooie tuin wordt mede bepaald door de manier waarop de bestrating is aangelegd. Sierbestrating is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze tuincultuur. Met de juiste sierbestrating op de juiste plaats krijgt uw tuin een unieke en persoonlijke sfeer. Het aanleggen van sierbestrating is specialistisch werk. Het vereist ervaring om de door u gewenste motieven en/of patronen te maken. In overleg met u, maken wij het ontwerp voor de sierbestrating.

Waarom

Hendrickx?

  • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
  • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
  • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
  • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
  • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

De uistraling wordt bepaald door

Bestrating

Bestrating heeft niet alleen een praktische functie. Terrassen en paden brengen ook structuur in uw tuin. Bij de aanleg of de verandering van een tuin is de keuze van het soort bestrating van groot belang. Er is een grote verscheidenheid aan bestrating. Afhankelijk van de toepassing kunnen er terrastegels, natuursteen tegels, getrommelde stenen, gebakken stenen, betonklinkers, of grind en split gebruikt worden.

tuinaanleg

Een groot machinepark

Eén aanspreekpunt.
Wel zo makkelijk.

Het aanleggen van bestrating is een van de hoofdwerkzaamheden van ons hoveniersbedrijf in Emmeloord. Er wordt bijna geen tuin meer aangelegd zonder bestrating. Een goede fundering is hierbij van groot belang. Vakkundig grondwerk is de basis voor een goede tuin. Zonder deze basis is er geen fundament voor de andere werkzaamheden. Hoveniersbedrijf Hendrickx heeft eigen graafmachines, kranen, shovels en transporters waardoor wij niet afhankelijk zijn en dit materiaal hoeven in te huren. Hierdoor kan er sneller, flexibeler en makkelijker gewerkt worden.

Jarenlang ervaring en enthousiaste

Vakmannen

Straatwerk, vlonders en grindpaden maken een tuin niet alleen toegankelijk, maar ook leefbaar.
Vijvers en muurtjes, tuinhuisjes en schuttingen vormen een welkome afwisseling tussen gazon en planten. Bovendien moeten deze elementen jarenlang meegaan. Daarom is het belangrijk dat ze worden aangelegd door een vakman, die kennis van zaken heeft. Alle sierbestratingwerkzaamheden, inclusief voorbereidende grond en rioleringswerkzaamheden worden professioneel door ons uitgevoerd.

Creatief en oplossingsgericht

Vele verschillende type materialen

Wij zijn bekwaam in het leggen van verschillende soorten (sier)bestrating, hebben de juiste kennis van de verschillende bestratingsmaterialen en kennen de gangbare, maar ook de bijzondere gebruiksmogelijkheden en toepassingen. Het straatwerk varieert van een paadje om huis tot zeer grote oppervlaktes bij bedrijven. Wij werken met veel verschillende materialen, gebakken stenen, getrommelde stenen, kasseien, natuursteen etc. Hoveniersbedrijf Hendrickx heeft een ruime ervaring in het leggen van alle soorten bestrating. Wij bestraten niet alleen paden en terrassen, maar ook grotere objecten zoals inritten en parkeerplaatsen.

De plek in uw tuin

Het terras

Vaak wordt een terras min of meer automatisch gesitueerd tegen de achtergevel, maar het staat niet bij voorbaat vast dat dit de beste plek is. Vraag u daarom eerst af wanneer u het terras wilt gebruiken. Is dat bijvoorbeeld ’s avonds na uw werk, en houdt u van de zon, dan moet u het terras daar maken waar op dat moment de zon is. Beschutting tegen de wind kan ook een punt van belang zijn. Wellicht is verdieping van het terras een oplossing en ook weert het inkijk. Is er veel omgevingslawaai, probeer dan door beplanting, een schutting, enz. het terras rustiger te maken.

Creëer een eigen plek

Het middelpunt

Het terras moet goed in de architectuur van de tuin passen, mag dus nooit als een wezensvreemd element liggen pronken. Het kan deel uitmaken van een padenstelsel en dus mede als looppad worden gebruikt. Ja, het kan in de kleine tuin zelfs de functie van pad geheel overnemen. Het terras moet ook uitnodigend zijn. Door het te omzomen met bloemen, er een boom naast te zetten voor schaduw, er een vijvertje naast te maken, kunt u een sfeer creëren die van het terras uw favoriete tuin plek maakt.

Terras

Het terras moet de fijne en gezellige plek zijn in uw tuin. Een plek waar u alleen of samen met familie heerlijk kan genieten van de tuin. De grote van het terras is afhankelijk van uw wensen en afmetingen van de tuin. Het is belangrijk na te gaan welke ruimte u nodig heeft voor uw zitplaats. Bijvoorbeeld voor een eettafel met zes stoelen hebt u al gauw een terras van 3x5m nodig. Probeer anders uw stoelen of ligmeubilair even uit in het zand en schrijf de maten op. Dat voorkomt teleurstelling later.

Snel, efficiënt en flexibel

Eén aanspreekpunt.
Wel zo makkelijk.

In grote tuinen kunt u meerdere terrassen maken, elk geschikt voor een bepaald doel. Bijvoorbeeld een terras om ’s avonds buiten te eten, niet te ver van de keuken, heel goed beschut en wellicht zelfs overdekt tegen de avond kou. Een terras bij het zwembad, vol in de zon. En een derde terras verscholen achterin de tuin voor de verstokte lezer… Mogelijkheden genoeg.

Terras

Er komen steeds meer producten die het buiten wonen aangenamer maken, zoals loungemeubilair met weerbestendige kussens, buitenkeukens en volgens trendwatchers is zelfs vloerverwarming voor buiten te verwachten. Met een overkapping kunnen we nog langer buiten zitten, het terras blijft droog en de aangename warmte van terrasverwarmers blijft beter hangen. Denk bij de aanleg van een terras ook aan de nodige voorzieningen, zoals een stopcontact, verlichting, aansluitingen voor de buitenkeuken, een steun voor de parasol en wellicht een opbergplaats voor kussens of meubilair.

Kleuren en

Sfeer

Als de bestrating een vrij groot oppervlak van de tuin beslaat is dit materiaal heel bepalend voor de sfeer. De kleur van de bestrating is daarom belangrijk. Meestal wordt er gekozen voor natuurlijke, gegrijsde tinten. Terrassen en paden mogen immers een neutrale achtergrond zijn voor andere, kleuriger tuinonderdelen. Let bij de keuze vooral op lichte en of juist donkere tinten. Een lichte bestrating valt meer op en doet een ruimte daardoor groter lijken. Donkere tinten zijn neutraler en maken de sfeer van een terras intiemer.
U moet dus hierbij denken aan de plantenkeuze, maar ook bijvoorbeeld aan het tuinmeubilair.

Andere klanten

Kiezen ook voor ons

Laten we samen werken

Eén aanspreekpunt
voor de juiste klus

Werkzaam in veel regio’s

Altijd in de buurt

Met trots gewerkt aan

Onze tuinen

We ontwerpen grote en kleine tuinen voor grote en kleine budgetten. Tuinen voor bedrijven, kantoren en instellingen, boerderijtuinen, stadstuinen, vijvertuin, tuinen met strakke lijnen, exclusieve tuinen, tuinen met pergola’s en houtwerk, landelijke tuinen, kleine tuinen, onderhoudsvrije tuinen, voortuinen, achtertuinen.

Waarom kiezen voor

Hoveniersbedrijf
Hendrickx?

  • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
  • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
  • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
  • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
  • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten