Beschoeiing of damwand plaatsen

Beschoeiing is er in verschillende materialen zoals hout, kunststof, metaal en beton. Beschoeiing wordt toegepast als bescherming van tuinen langs het water en als versterking van de oevers van sloten, kanalen en vijvers. Door het plaatsen van een beschoeiing aan de slootkant van uw tuin heeft u geen nadelig effect meer van een aflopende oever. Het levert bovendien extra vierkante meters aan tuin en dus aan ruimte op. Zeker in combinatie met een vlonder krijgt uw tuin door het plaatsen van een beschoeiing een enorme meerwaarde. Het levert zitmogelijkheden of een handige plek om de boot af te meren.

Er zijn verschillende manieren van beschoeiing te onderscheiden. De meest voorkomende zijn:

 • verticale en horizontale damwanden
 • hardhouten kant en klare beschoeiingschotten
 • beschoeiingsplanken voor maatwerk beschoeiing
 • houten lage keerwanden (bijvoorbeeld rolborder of minibielzen grondkering)

Waarom

Hendrickx?

 • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
 • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
 • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
 • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
 • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

Mooie waterkerende

Damwanden

Een damwand is een sterke vorm van oeverbescherming. Het is een soort beschoeiing die veel wordt gebruikt. Een beschoeiing, damwand of keerwand wordt gebruikt om een hoogteverschil in de grond op te vangen. Je ziet een beschoeiing, damwand of keerwand vooral bij waterkanten, een sloot in de achtertuin, lagere oevers en bij glooiende terreinen.

strakke damwand in emmeloord

Sfeervolle

Houten damwand en hardhouten damwand

Een houten damwand en een hardhouten damwand bestaan uit planken met mes en groef, die bij het plaatsen van de damwand verticaal in de grond getrild worden. Houten damwanden zijn er in verschillende houtsoorten. Van eikenhouten damwand en vurenhouten damwand tot kastanjehouten damwand en hardhouten damwand.

Wij hebben passie voor Hout

Houten beschoeiing

Houten beschoeiing is de meest populaire beschoeiing. Een beschoeiing van hout oogt het meest natuurlijk en heeft een warme uitstraling. Het hout dat gebruikt wordt voor een houten beschoeiing kan van elke soort zijn zoals eikenhout, kastanjehout, vurenhout en verschillende soorten hardhout. Het vurenhout plaatsen wij bij een houten beschoeiing onder water, waardoor deze nooit meer rot en u lang van uw beschoeiing kunt genieten. Kortom, een duurzame en natuurlijk ogende beschoeiing.

Robuste

Stalen damwand

Een stalen damwand bestaat uit U-profielen. Deze damwand profielen klikken bij het plaatsen van de damwand in elkaar. De U-profielen worden bij het plaatsen van de damwand verticaal in de grond getrild. Een stalen damwand is duurzaam en sterk.

Alle materialen

Kunststof beschoeiing, metalen beschoeiing, betonbeschoeiing

Ook beschoeiingen van kunststof, metaal en beton zijn erg duurzaam en makkelijk toepasbaar. De gebruikte materialen zijn duurzaam doordat zij niet of minder gevoelig zijn voor vocht, weersinvloeden en belasting.

Echte specialisten

Plaatsen van een damwand of beschoeiing

Het plaatsen van een damwand is bepalend voor de duurzaamheid van een damwand. Precisie en vakmanschap zijn hierbij erg belangrijk. Hoveniersbedrijf Hendrickx gaat voor de hoogste kwaliteit in het plaatsen van damwanden en beschoeiingen.

Kortom, bij Hoveniersbedrijf Hendrickx kun je terecht voor het plaatsen van alle damwanden, keerwanden en beschoeiingen. Specialist voor damwanden, keerwanden en beschoeiingen in de omgeving van Flevoland, Hovenier in Emmeloord en de Noordoostpolder. Ook in Almere, Lelystad, Lemmer, Joure (Friesland), Kampen, Zwolle (Overijssel) hebben we al vele damwanden, keerwanden en beschoeiingen geplaatst.

Laten we samen werken

Eén aanspreekpunt
voor de juiste klus

Met trots gewerkt aan

Onze tuinen

We ontwerpen grote en kleine tuinen voor grote en kleine budgetten. Tuinen voor bedrijven, kantoren en instellingen, boerderijtuinen, stadstuinen, vijvertuin, tuinen met strakke lijnen, exclusieve tuinen, tuinen met pergola’s en houtwerk, landelijke tuinen, kleine tuinen, onderhoudsvrije tuinen, voortuinen, achtertuinen.

Andere klanten

Kiezen ook voor ons

Waarom kiezen voor

Hoveniersbedrijf
Hendrickx?

 • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
 • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
 • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
 • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
 • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

Werkzaam in veel regio’s

Altijd in de buurt