Wij helpen u graag! Bel ons vandaag nog: 0527 - 27 1088

Hoveniersbedrijf Hendrickx en Bokashi

Hoveniersbedrijf Hendrickx en Bokashi

Inleiding

Iets wat Hoveniersbedrijf Hendrickx uniek maakt in de hovenierssector is het gebruik van Bokashi. Bokashi is een Japans woord wat letterlijk betekent; ‘Goed gefermenteerd organisch materiaal’. Echter is deze term voor mensen buiten de vakwereld in het algemeen onbekend. Daarom heeft Hoveniersbedrijf Hendrickx ervoor gekozen om u uitleg te geven over onze organische meststof Bokashi.

Wat houdt het in

Bij het maken van Bokashi werk je met organische materialen(groenafval) welke luchtdicht worden verpakt. Op deze manier kan een fermentatieproces plaatsvinden waarbij nuttige stofwisselingsproducten van micro-organismen ontstaan.

Deze conserveringstechniek behoudt de energie in het product. Deze overblijfselen zijn geschikt als bodemverbeteraar en is een voedingsbron voor micro-organismen die in de bodem leven. Op deze manier wordt er een natuurlijke balans in de bodem gecreëerd. Planten krijgen zo meer energie en een grotere weerbaarheid tegen schadelijke bacteriën en schimmels.

Bokashi wordt gemaakt met een biologisch proces voor het verwerken van groenafval. Groenafval wordt samen met micro-organismen en een anaeroob(zonder zuurstof) 6-8 weken onder plastic gehouden waardoor het groenafval fermenteert tot een voedzame meststof zoals compost.

 

 

Het verschil tussen Bokashi en compost

Er wordt gezegd dat Bokashi een duurzamere variant van de meststoffen is. Dit moet natuurlijk ook uitgelegd worden waarom dit nu zo is.

Het verschil tussen Bokashi en Compost is dat er bij het composteren zuurstof aan de organische stoffen wordt toegevoegd door regelmatig de hoop om te zetten met een frees. Op deze manier gaat er veel voeding en energie verloren. Het composteren is een proces waarbij door warmte en zuurstof de mesthoop langzaam ‘opbrandt’ hierdoor worden de hopen ook langzaam kleiner. Tijdens dit proces komt er meer Co2 vrij dan bij het maken van Bokashi.

Zowel Bokashi als compost is organisch materiaal. Dankzij het fermentatieproces van Bokashi is dit product een rijker organisch product met meer voeding dan compost.

 

Duurzaamheid

Het duurzaam omgaan met de openbare ruimte wordt steeds normaler en de norm voor de toekomst. De openbare ruimte hebben we in bruikleen om in goede staat door te geven aan toekomstige generaties. Spraken we ‘vroeger’ nog over afval en restproduct, tegenwoordig hebben we het over grondstoffen en kringlopen.

Deze manier van fermenteren heeft veel voordelen: met Bokashi vindt er geen CO2- uitstoot plaats. In tegenstelling tot bij composteren. Dit sluit perfect aan bij de energiestrategie van Hoveniersbedrijf Hendrickx.

Op ons bedrijf gebruiken wij het groenafval hier ook voor. Dit doen wij samen met een lokale boer(buurman) zodat er ook weinig tot geen transport bij komt kijken. Bij ons is Bokashi ook op aanvraag beschikbaar omdat er zo’n lang fermentatieproces aan vast hangt. Voor meer informatie hierover kunt u ons bellen!

Wilt u meer lezen over de duurzaamheid binnen Hendrickx? Kijkt u dan ook eens hier: http://www.hoveniersbedrijfhendrickx.nl/duurzaamheid/

 

 

Op deze manier probeert Hoveniersbedrijf Hendrickx u elke week iets nieuws te leren op het gebied van groen, werk of ontwerp. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust met ons contact op via de mail!

Hoveniersbedrijf Hendrickx

Hoveniersbedrijf Hendrickx staat voor vakmanschap, klantgerichtheid en een perfecte ‘tuinbeleving’.

Ervaring en ‘frisse wind’ binnen één bedrijf Hans Hendrickx (50) en Berry Beernink (30) draaien sinds 2011 samen Hoveniersbedrijf Hendrickx, een groeiend enthousiast polderbedrijf met zes vaste (en in het seizoen enkele losse) medewerkers in dienst.

Hendrickx en Beernink vormen een perfecte combinatie vanwege hun overeenkomsten en aanvullende kwaliteiten. Oprichter Hans Hendrickx staat voor vakmanschap, flexibiliteit en know how. ‘Frisse wind’ Berry Beernink is sterk in interactie en heeft de passie om klanten aan te steken met zijn ‘tuinvirus’.

De groei van het bedrijf is geen doelstelling vanuit ambitie, maar wordt bij Hoveniersbedrijf Hendrickx simpelweg veroorzaakt door het constant leveren van kwaliteit. Lees hier meer over ons en waarom we ons werk zo leuk vinden!

Blijf op de hoogte via facebook

Neem contact met ons op

Hoveniersbedrijf Hendrickx

Espelerweg 41-2
8311 PN Espel

Tel: 0527- 27 1088
Mob: 06 – 10372299 (Berry Beernink)

Contactpersonen

Aanleg
Berry Beernink

Groenonderhoud
Hans Hendrickx

Website: http://www.hoveniersbedrijfhendrickx.nl Email: info@hendrickx.nu

Wij helpen u graag!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

[recaptcha]

Andere klanten beoordelen ons

Pieter P
Pieter P

5 out of 5 stars

posted 1 year ago

Wij hebben in ruim 4 weken onze tuin inclusief oprit laten renoveren door Hoveniersbedrijf Hendrickx. Ze hebben alles waar gemaakt wat ze beloofden. De medewerkers die wij hier over de “vloer” hebben gehad weten van aanpakken en komen bovendien met goede ideeën en tips. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen voor een ieder die zijn tuin/oprit gerestyled wil hebben.

peter de valois
peter de valois

4 out of 5 stars

posted 1 year ago

Offerte aangevraagd, liep soepel

Monique Kampshoff
Monique Kampshoff

5 out of 5 stars

posted 4 years ago

Berry heeft vorig jaar een groot aandeel gehad in de metamorfose van onze tuin, de tuin is zeer netjes en tijdig opgeleverd!!
Vandaag al het snoeiwerk gedaan bij mijn ouders en ons. Ziet er super strak uit!! Berry en zijn mensen leveren hoge kwaliteit, een hoge mate van klantvriendelijkheid en zijn zeer flexibel. Berry is zeer prettig in de omgang, een vrolijke, harde werker. Ook de diverse medewerkers zijn netjes, prettig in de omgang en werken allemaal erg hard. Het was een zeer nuttige en tevens super gezellige DAG. Vandaag dan ook aangegeven dat hij volgend jaar voor het snoeiwerk weer terugkomen MAG! :-)

Hoveniersbedrijf Hendrickx is een professioneel en eerlijk bedrijf, een echte aanrader!

Groetjes Ron, Monique en Francis Kampshoff