Boomverzorging

Hoveniersbedrijf Hendrickx heeft uitermate veel kennis in huis om het beste uit uw boom te halen. Bomen hebben regelmatig een snoeibeurt nodig om gezond te blijven. Wij hebben de kennis in huis om uw van juiste advies te voorzien, uiteraard kunnen wij ook de volledige boomverzorging op ons nemen.

Soms is het niet meer mogelijk om een boom te behouden, ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen er vakkundig voor dat de boom wordt weggezaagd en afgevoerd. Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden.

Waarom

Hendrickx?

 • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
 • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
 • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
 • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
 • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

Ziekteherkenning 

We zien door de verandering van het klimaat diverse verschuivingen en ziektes ontstaan in bomen. Door dit al in een vroeg stadia te ontdekken kunnen we de bomen blijven beschermen. Bescherming kan er in veel gevallen voor zorgen dat de boom behouden kan blijven.

 

Kandelaberen  

Dit noemen we ook wel het inkorten van bomen, veel bomen laten zich uitermate goed inkorten. Zo kunt u een grote boom in een kleine omgeving laten groeien. Bomen zijn vaak gevoelig voor wind en storm. Ook kan een boom overlast veroorzaken voor u zelf of u buren. Samen met u kijken wat hoe we de boom het beste kunnen snoeien en inkorten.

Kappen/ zagen 

Een boom die te groot is, ziek is of wanneer u een boom weg wilt hebben kunnen we dit voor u doen. We komen graag bij u langs om de situatie te bekijken. We kunnen de boom voor u in zijn geheel laten vallen of in kleine gedeeltes. Dit kunnen we uitvoeren door middel van:

 • Gecertificeerde boom klimmer
 • Hoogwerker (rups of aanhanger)
 • Verrijker met zaag/knip kop ( velkop)

Singel opkronen

Vaak zien we dat een singel vanuit vroeger mooi vol is geplant. Echter gedurende de jaren gaat er van alles anders tussen groeien en bloeien. Dit vergt regelmatig onderhoud. We kunnen dit voor u komen uit dunnen of op kronen. Dit wil zeggen dat we alle hangende takken over tuin/erf wegzagen tot op een bepaalde hoogte.

Singel wegzagen en herplanten 

Is u singel niet meer mooi, houdt hij onvoldoende wind tegen of zitten er veel ziektes in de bomen dan is het belangrijk dat u onderhoud aan uw singel pleegt. Onderhoud houdt ook in dat we soms ruimte aan de overige planten en bomen geven, zodat de singel weer op volle sterkte komt. Het wegzagen van bomen en het herplanten zorgt voor lucht en ruimte. Met een duidelijk plan kunnen wij eerst voor u de bomen vellen, afvoeren en de stobbe verwijderen waarna we de singel weer kunnen her aanplanten. Uiteraard houden we rekening met de voorschriften die er vanuit de diverse gemeenten gelden.

Singel snoeien ( zaag arm)

Wanneer er de wens is om de singel op een bepaalde hoogte of breedte te snoeien kunnen wij dit voor u organiseren. Op kleinere locaties zullen we dit doen met de hand, wanneer het nodig is zetten we een trekker met zaagarm in.

Stobbes verwijderen 

Wanneer de boom is weg gezaagd en opgeruimd blijft er natuurlijk een stobbe/stronk over. Deze kunnen we voor u verwijderen. Het is enorm afhankelijk van de locatie waar de stonk staat met welke machine we komen. We komen hier graag voor langs om de situatie te bekijken.

Laten we samen werken

Eén aanspreekpunt
voor de juiste klus

Met trots gewerkt aan

Onze tuinen

We ontwerpen grote en kleine tuinen voor grote en kleine budgetten. Tuinen voor bedrijven, kantoren en instellingen, boerderijtuinen, stadstuinen, vijvertuin, tuinen met strakke lijnen, exclusieve tuinen, tuinen met pergola’s en houtwerk, landelijke tuinen, kleine tuinen, onderhoudsvrije tuinen, voortuinen, achtertuinen.

Andere klanten

Kiezen ook voor ons

Waarom kiezen voor

Hoveniersbedrijf
Hendrickx?

 • 40+ jaar ervaring in de regio Emmeloord en gehele Noordoostpolder
 • Samen met u aan de slag in uw tuin. Zodat het echt uw tuin wordt!
 • Eén aanspreekpunt voor alle tuinwerkzaamheden
 • Efficiënt, creatief en flexibel door groot machinepark met o.a. shovel, kranen, rupsdumper en zaaicombinatie
 • Grote en kleine projecten, voor grote en kleine budgetten

Werkzaam in veel regio’s

Altijd in de buurt