Wij helpen u graag! Bel ons vandaag nog: 0527 - 27 1088

Tuin ontwerpen

Tuin ontwerpen

 

Ontwerpen van uw tuin

Bij het ontwerpen van een geschikte tuin komen veel aspecten kijken afgestemd op uw wensen en eisen, op uw situatie. Vaak heeft u al een bepaalde voorstelling of gedachte over het uiteindelijke resultaat. Uw tuin is een onmisbaar deel van uw huis en woongenot – een deel van uzelf. Een plek waar u tot rust komt, een plek voor mooie momenten.  In je tuin moet je helemaal jezelf kunnen zijn. Voor de een is dat heerlijk relaxen in de zon, op het gras of in het water, voor de ander kan spelen en lekker bezig zijn in de tuin ontspanning betekenen. Een goed ontworpen tuin is een deel van uw leven en de architectuur van uw woning. Iedereen is uniek en iedere tuin heeft een eigen karakter. Een tuin ontwerpen is een specialistische klus! Wij helpen u hiermee!

berry-beernink-bezig-met-ontwerp-van-tuin-op-tekenng-2

Eerste bezoek aan u en uw tuin

Bij het eerste bezoek aan u wordt de huidige tuin bekeken en samen met u als tuineigenaar de uitgangspunten voor uw tuin opgesteld. Een of meerdere hand geschetste of digitale ontwerpen zullen aan u worden gepresenteerd waarbij de achterliggende gedachten zal worden toegelicht. De vormen, het beeld en de functionaliteit zal daarbij duidelijk naar voren komen.

Na bepaling van het definitieve ontwerp zal de invulling plaatsvinden met beplantingskeuze, het materiaalgebruik, de verlichting etc. Na het tuinontwerp en beplantingsplan wordt overgegaan tot de aanleg van uw tuin.

afbeelding-tuinontwerpUw tuin wordt pas echt een beleving als er jaarrond van te genieten is. Dit realiseren we door de beplanting zodanig in te vullen, dat uw tuin elk seizoen aantrekkelijk is. Een tuin om te zien, te ruiken en soms zelfs te proeven!

Uw tuin wordt hiermee een sfeervolle kamer voor uw buitenleven en een verlenging van uw woonkamer.  Hoveniersbedrijf Hendrickx helpt u graag bij het ontwerpen van uw tuin.

definitief-beplantingsontwerpDe 4 basisvoorwaarden van een mooie tuin

Voor tuinontwerp en het tuindesign moet je rekening houden met 4 basisvoorwaarden van een tuin. Kortom, hoe u zich de tuin ook voor u ziet, we houden rekening met de 4 voorwaarden om het optimale tuingevoel te creeren.

De 4 basisvoorwaarden die worden meegenomen in een tuinontwerp:

  • Juiste verhouding tussen beplanting en verharding
  • Juiste verhouding tussen hoge en lage beplanting en elementen
  • Privacy
  • Balans in hoeveelheid tijdsbesteding in relatie tot de tijd die de tuin van u vraagt

Juiste verhouding tussen beplanting en verharding

Een tuin zonder beplanting is geen tuin. Uw tuin wordt pas een echte tuin als niet meer dan ⅓ van de totale oppervlakte is verhard in de vorm van paden en terrassen

De andere ⅔ van de totale oppervlakte is bestemd voor groen. Onder ‘groen’ verstaan wij beplanting, gazon en ook de vijver. Bij kleinere tuinen is het uit praktische overwegingen niet altijd mogelijk om uit te gaan van ⅓ verharding en ⅔ groen. Een terras moet nu eenmaal minimale afmetingen hebben van tenminste 3 x 3 m², waardoor er automatisch al veel ruimte wordt gebruikt. Indien een groot gedeelte van de tuin al door verharding wordt ingenomen dient het gebrek aan ‘groen’ in het grondoppervlak gecompenseerd te worden in de zijwanden en ‘het plafond’ van uw tuin.

beplantingsplanJuiste verhouding tussen hoge en lage beplanting en elementen

Als ⅔ van uw tuinoppervlakte gevuld is met groen voldoet u aan de eerste basisvoorwaarde. De tweede basisvoorwaarde is dat de helft van uw groen hoger moet zijn dan 90 cm. Met hogere beplanting of groenelementen in de vorm van haagblokken of gesnoeide plantenvakken, maar ook hogere elementen zoals pergola’s krijgt uw tuin spanning, dieptewerking en intimiteit. Allemaal zaken die de tuinbeleving veel mooier maken.

Daarnaast is het belangrijk waar u de hogere beplanting of hoogte-elementen plaatst.  Wanneer u kiest voor de buitenzijde van uw tuin wordt het nog steeds niet echt een spannende tuin. Het is de bedoeling dat uw ‘zichtlijnen’ hier en daar onderbroken worden. Haagblokken, pergoladelen en borders op hoogte kunnen daar bij helpen.

tuinontwerp-detail-op-tekening

Hoeveelheid privacy in uw tuin

Bovengenoemde basisvoorwaarden hoeveelheid groen en hoogte heeft u zelf in de hand. Met de derde basisvoorwaarde voor uw tuin ligt dat even anders. Maar ook hierbij zijn er voldoende hulpmiddelen die kunnen worden ingezet.

De plaats, locatie en situatie van uw tuin is van grote invloed op uw privacy. De buren die u hoort en ziet, de achterburen die op uw terras kijken of het drukke verkeer van de straat. Allemaal minder prettige omstandigheden die u behoorlijk in uw vrijheid kunnen aantasten.

Maar, hier is iets aan te doen. Een vormbomenrij en een begroeide pergola of een prieeltje tegen de inkijk en dakplantanen tegen de buren van boven. Een andere plaats voor uw terras, geluidswerende tuinafscheidingen en schuttingen, groene hagen met poorten tegen een vrije inloop, parasols, schaduwdoeken en hagen voor privacy rondom uw terras.

Balans in hoeveelheid tijdsbesteding in relatie tot de tijd die de tuin van u vraagt

Deze voorwaarde heeft een grote invloed op de eerste twee basisvorwaarden. Om het onderhoud te beperken wordt vaak gekozen voor het totaal bestraten van een tuin met grote gevolgen voor het gevoel van uw tuin.

Er zijn echter vele mogelijkheden om uw arbeidstijd naar eigen behoefte te regelen. Vele ingrepen en keuzes spelen een rol. Voor een gazon geldt hoe dan ook dat u zo’n dertig keer per jaar moet maaien. Een ligusterhaag moet twee keer per jaar worden geknipt terwijl een klimophaag best een jaartje kan worden overgeslagen. Met o.a. bodembedekkers en dichtbegroeide borders en langzame begroeiing hoeft een tuin echt niet heel veel extra tijd te vragen.

 

 

 

Hoveniersbedrijf Hendrickx

Hoveniersbedrijf Hendrickx staat voor vakmanschap, klantgerichtheid en een perfecte ‘tuinbeleving’.

Ervaring en ‘frisse wind’ binnen één bedrijf Hans Hendrickx (50) en Berry Beernink (30) draaien sinds 2011 samen Hoveniersbedrijf Hendrickx, een groeiend enthousiast polderbedrijf met zes vaste (en in het seizoen enkele losse) medewerkers in dienst.

Hendrickx en Beernink vormen een perfecte combinatie vanwege hun overeenkomsten en aanvullende kwaliteiten. Oprichter Hans Hendrickx staat voor vakmanschap, flexibiliteit en know how. ‘Frisse wind’ Berry Beernink is sterk in interactie en heeft de passie om klanten aan te steken met zijn ‘tuinvirus’.

De groei van het bedrijf is geen doelstelling vanuit ambitie, maar wordt bij Hoveniersbedrijf Hendrickx simpelweg veroorzaakt door het constant leveren van kwaliteit. Lees hier meer over ons en waarom we ons werk zo leuk vinden!

Blijf op de hoogte via facebook

Neem contact met ons op

Hoveniersbedrijf Hendrickx

Espelerweg 41-2
8311 PN Espel

Tel: 0527- 27 1088
Mob: 06 – 10372299 (Berry Beernink)

Contactpersonen

Aanleg
Berry Beernink

Groenonderhoud
Hans Hendrickx

Website: http://www.hoveniersbedrijfhendrickx.nl Email: info@hendrickx.nu

Wij helpen u graag!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Andere klanten beoordelen ons

Edelga
Edelga

5 out of 5 stars

posted 3 months ago

Nice men to have contact with and to be able to deliver stuff. Communication and agreements are well respected. A great collaboration and always go for the best results! Recommended

Nick Elma
Nick Elma

4 out of 5 stars

posted 5 months ago

I am very satisfied with the completion of the project.

Inge Kippers
Inge Kippers

5 out of 5 stars

posted 9 months ago

Beautiful club! These guys know their stuff!