Wij helpen u graag! Bel ons vandaag nog: 0527 - 27 1088

Tuin ontwerpen

Tuin ontwerpen

 

Ontwerpen van uw tuin

Bij het ontwerpen van een geschikte tuin komen veel aspecten kijken afgestemd op uw wensen en eisen, op uw situatie. Vaak heeft u al een bepaalde voorstelling of gedachte over het uiteindelijke resultaat. Uw tuin is een onmisbaar deel van uw huis en woongenot – een deel van uzelf. Een plek waar u tot rust komt, een plek voor mooie momenten.  In je tuin moet je helemaal jezelf kunnen zijn. Voor de een is dat heerlijk relaxen in de zon, op het gras of in het water, voor de ander kan spelen en lekker bezig zijn in de tuin ontspanning betekenen. Een goed ontworpen tuin is een deel van uw leven en de architectuur van uw woning. Iedereen is uniek en iedere tuin heeft een eigen karakter. Een tuin ontwerpen is een specialistische klus! Wij helpen u hiermee!

berry-beernink-bezig-met-ontwerp-van-tuin-op-tekenng-2

Eerste bezoek aan u en uw tuin

Bij het eerste bezoek aan u wordt de huidige tuin bekeken en samen met u als tuineigenaar de uitgangspunten voor uw tuin opgesteld. Een of meerdere hand geschetste of digitale ontwerpen zullen aan u worden gepresenteerd waarbij de achterliggende gedachten zal worden toegelicht. De vormen, het beeld en de functionaliteit zal daarbij duidelijk naar voren komen.

Na bepaling van het definitieve ontwerp zal de invulling plaatsvinden met beplantingskeuze, het materiaalgebruik, de verlichting etc. Na het tuinontwerp en beplantingsplan wordt overgegaan tot de aanleg van uw tuin.

afbeelding-tuinontwerpUw tuin wordt pas echt een beleving als er jaarrond van te genieten is. Dit realiseren we door de beplanting zodanig in te vullen, dat uw tuin elk seizoen aantrekkelijk is. Een tuin om te zien, te ruiken en soms zelfs te proeven!

Uw tuin wordt hiermee een sfeervolle kamer voor uw buitenleven en een verlenging van uw woonkamer.  Hoveniersbedrijf Hendrickx helpt u graag bij het ontwerpen van uw tuin.

definitief-beplantingsontwerpDe 4 basisvoorwaarden van een mooie tuin

Voor tuinontwerp en het tuindesign moet je rekening houden met 4 basisvoorwaarden van een tuin. Kortom, hoe u zich de tuin ook voor u ziet, we houden rekening met de 4 voorwaarden om het optimale tuingevoel te creeren.

De 4 basisvoorwaarden die worden meegenomen in een tuinontwerp:

  • Juiste verhouding tussen beplanting en verharding
  • Juiste verhouding tussen hoge en lage beplanting en elementen
  • Privacy
  • Balans in hoeveelheid tijdsbesteding in relatie tot de tijd die de tuin van u vraagt

Juiste verhouding tussen beplanting en verharding

Een tuin zonder beplanting is geen tuin. Uw tuin wordt pas een echte tuin als niet meer dan ⅓ van de totale oppervlakte is verhard in de vorm van paden en terrassen

De andere ⅔ van de totale oppervlakte is bestemd voor groen. Onder ‘groen’ verstaan wij beplanting, gazon en ook de vijver. Bij kleinere tuinen is het uit praktische overwegingen niet altijd mogelijk om uit te gaan van ⅓ verharding en ⅔ groen. Een terras moet nu eenmaal minimale afmetingen hebben van tenminste 3 x 3 m², waardoor er automatisch al veel ruimte wordt gebruikt. Indien een groot gedeelte van de tuin al door verharding wordt ingenomen dient het gebrek aan ‘groen’ in het grondoppervlak gecompenseerd te worden in de zijwanden en ‘het plafond’ van uw tuin.

beplantingsplanJuiste verhouding tussen hoge en lage beplanting en elementen

Als ⅔ van uw tuinoppervlakte gevuld is met groen voldoet u aan de eerste basisvoorwaarde. De tweede basisvoorwaarde is dat de helft van uw groen hoger moet zijn dan 90 cm. Met hogere beplanting of groenelementen in de vorm van haagblokken of gesnoeide plantenvakken, maar ook hogere elementen zoals pergola’s krijgt uw tuin spanning, dieptewerking en intimiteit. Allemaal zaken die de tuinbeleving veel mooier maken.

Daarnaast is het belangrijk waar u de hogere beplanting of hoogte-elementen plaatst.  Wanneer u kiest voor de buitenzijde van uw tuin wordt het nog steeds niet echt een spannende tuin. Het is de bedoeling dat uw ‘zichtlijnen’ hier en daar onderbroken worden. Haagblokken, pergoladelen en borders op hoogte kunnen daar bij helpen.

tuinontwerp-detail-op-tekening

Hoeveelheid privacy in uw tuin

Bovengenoemde basisvoorwaarden hoeveelheid groen en hoogte heeft u zelf in de hand. Met de derde basisvoorwaarde voor uw tuin ligt dat even anders. Maar ook hierbij zijn er voldoende hulpmiddelen die kunnen worden ingezet.

De plaats, locatie en situatie van uw tuin is van grote invloed op uw privacy. De buren die u hoort en ziet, de achterburen die op uw terras kijken of het drukke verkeer van de straat. Allemaal minder prettige omstandigheden die u behoorlijk in uw vrijheid kunnen aantasten.

Maar, hier is iets aan te doen. Een vormbomenrij en een begroeide pergola of een prieeltje tegen de inkijk en dakplantanen tegen de buren van boven. Een andere plaats voor uw terras, geluidswerende tuinafscheidingen en schuttingen, groene hagen met poorten tegen een vrije inloop, parasols, schaduwdoeken en hagen voor privacy rondom uw terras.

Balans in hoeveelheid tijdsbesteding in relatie tot de tijd die de tuin van u vraagt

Deze voorwaarde heeft een grote invloed op de eerste twee basisvorwaarden. Om het onderhoud te beperken wordt vaak gekozen voor het totaal bestraten van een tuin met grote gevolgen voor het gevoel van uw tuin.

Er zijn echter vele mogelijkheden om uw arbeidstijd naar eigen behoefte te regelen. Vele ingrepen en keuzes spelen een rol. Voor een gazon geldt hoe dan ook dat u zo’n dertig keer per jaar moet maaien. Een ligusterhaag moet twee keer per jaar worden geknipt terwijl een klimophaag best een jaartje kan worden overgeslagen. Met o.a. bodembedekkers en dichtbegroeide borders en langzame begroeiing hoeft een tuin echt niet heel veel extra tijd te vragen.

 

 

 

Hoveniersbedrijf Hendrickx

Hoveniersbedrijf Hendrickx staat voor vakmanschap, klantgerichtheid en een perfecte ‘tuinbeleving’.

Ervaring en ‘frisse wind’ binnen één bedrijf Hans Hendrickx (50) en Berry Beernink (30) draaien sinds 2011 samen Hoveniersbedrijf Hendrickx, een groeiend enthousiast polderbedrijf met zes vaste (en in het seizoen enkele losse) medewerkers in dienst.

Hendrickx en Beernink vormen een perfecte combinatie vanwege hun overeenkomsten en aanvullende kwaliteiten. Oprichter Hans Hendrickx staat voor vakmanschap, flexibiliteit en know how. ‘Frisse wind’ Berry Beernink is sterk in interactie en heeft de passie om klanten aan te steken met zijn ‘tuinvirus’.

De groei van het bedrijf is geen doelstelling vanuit ambitie, maar wordt bij Hoveniersbedrijf Hendrickx simpelweg veroorzaakt door het constant leveren van kwaliteit. Lees hier meer over ons en waarom we ons werk zo leuk vinden!

Blijf op de hoogte via facebook

Neem contact met ons op

Hoveniersbedrijf Hendrickx

Espelerweg 41-2
8311 PN Espel

Tel: 0527- 27 1088
Mob: 06 – 10372299 (Berry Beernink)

Contactpersonen

Aanleg
Berry Beernink

Groenonderhoud
Hans Hendrickx

Website: http://www.hoveniersbedrijfhendrickx.nl Email: info@hendrickx.nu

Wij helpen u graag!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Andere klanten beoordelen ons

Monique Kampshoff
Monique Kampshoff

5 out of 5 stars

posted 1 year ago

Berry heeft vorig jaar een groot aandeel gehad in de metamorfose van onze tuin, de tuin is zeer netjes en tijdig opgeleverd!!
Vandaag al het snoeiwerk gedaan bij mijn ouders en ons. Ziet er super strak uit!! Berry en zijn mensen leveren hoge kwaliteit, een hoge mate van klantvriendelijkheid en zijn zeer flexibel. Berry is zeer prettig in de omgang, een vrolijke, harde werker. Ook de diverse medewerkers zijn netjes, prettig in de omgang en werken allemaal erg hard. Het was een zeer nuttige en tevens super gezellige DAG. Vandaag dan ook aangegeven dat hij volgend jaar voor het snoeiwerk weer terugkomen MAG! :-)

Hoveniersbedrijf Hendrickx is een professioneel en eerlijk bedrijf, een echte aanrader!

Groetjes Ron, Monique en Francis Kampshoff

Iselle Bas
Iselle Bas

5 out of 5 stars

posted 2 years ago

Berry heeft voor ons een nieuwe boerderij tuin getekend en we hebben afgelopen jaar een deel laten aanleggen en dit voorjaar de rest. Berry heeft vernieuwende ideeën en is een prettig persoon om mee samen te werken. Hij staat open voor onze ideeën en vult het aan met zijn eigen kennis. Het personeel werkt hard en is allemaal erg vriendelijk. Wij bevelen Hoveniersbedrijf Hendrickx zeker aan voor het aanleggen en onderhoud van de tuin.

Michael Peeters
Michael Peeters

5 out of 5 stars

posted 2 years ago

Hoveniersbedrijf Hendrickx heeft bij ons de tuin aangelegd en pleegt jaarlijks groot onderhoud. De mensen werken hard, hebben verstand van zaken, luisteren naar de wensen van de klant maar geven ook goede adviezen om een tuin makkelijker/mooier te krijgen.