Wij helpen u graag! Bel ons vandaag nog: 0527 - 27 1088

Duurzaamheid

Duurzame hovenier

Hoveniersbedrijf Hendrickx wordt steeds duurzamer. Zo is er bij Hendrickx voor gekozen om al het groenafval op te slaan en langzaam om te vormen tot compost. Deze compost vorm heet ook wel Bokashi, het groenafval wordt vermengd met afval van koeienboeren, het mengsel wordt vervolgens doorgegeven aan onze lokale boeren die de Bokashi gebruikt voor de landbouwgronden

Verder sorteren wij al ons afval of we hergebruiken het. Ons plastic afval (plantenpotjes en treetjes) wordt opgehaald door de Vries recycling op Urk, deze vermaalt het afval en stuurt het op naar China waar het weer opnieuw gebruikt kan worden. Ons puinafval (bestrating en dergelijke) wordt opgehaald door van Gansewinkel, hier wordt het kleiner gemaakt en hergebruikt als menggranulaat. Het menggranulaat kan dan weer gebruikt worden voor funderingen.

Het merendeel van onze leveranciers komt uit onze regio, op deze manier investeren wij in de regionale markt. Tevens besparen wij zo op benzine verbruik omdat de producten dichtbij te halen zijn.

Beplanting en duurzaamheid met certificaten

Hendrickx kweekt zijn planten niet meer zelf, deze worden nu geleverd door kwekerijen. Al deze kwekerijen zijn gesorteerd op hun duurzaamheidskwaliteiten. Onze leveranciers beschikken over verschillende certificaten zoals de goedkeuring van de NAK-tuinbouw.

Verder selecteren wij onze kwekers ook op wat zij doen met de duurzaamheid. Bijvoorbeeld onze vaste planten kweker Grimme in Luttelgeest, wanneer de planten water krijgen wordt het te veel aan water opgevangen in speciale bakken en vervolgens hergebruikt.

Duurzame materialen en leveranciers met DUBO-keur

Alle materialen die worden geleverd aan Hendrickx komen van bedrijven af met verschillende duurzaamheidscertificaten. Zo krijgt Hendrickx veel bestrating geleverd van Smit bv. Emmeloord. Deze kiest zijn producten uit op de hoogste kwaliteit en ook op land van herkomst.

Hoveniersbedrijf Hendrickx kijkt ook gericht naar leveranciers met het DUBO-keur certificaat. Dit houdt in dat deze bedrijven duurzame bestrating materialen leveren.

Personeel en duurzaamheid

Ons personeel is bij Hendrickx goed in handen. Wij werken volgens een duurzaam personeelsbeleid, wij zijn zuinig op onze werknemers en willen deze bron ook verrijken. Dit houdt in dat wij de beste mensen proberen te werven, ze ontwikkelen en opleiden naar de richting die het best past bij hun talent. Wij investeren in ons personeel in de vorm van aandacht, energie en tijd.

Verder beschikt ons personeel over de VCA-certificaten. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu, al ons personeel heeft geleerd veiliger te werken en ongevallen te voorkomen. Desondanks beschikt al ons vaste personeel ook over BHV.

Machines en duurzaamheid

Onze machines worden fatsoenlijk behandelt. Wij hanteren de machines op zo’n manier dat zij zolang mogelijk mee gaan. Wij onderhouden de machines liever dan dat wij de machines moeten repareren.

Tevens wordt voor alle mengsmering GreenLife gebruikt, dit is een milieubewustere versie van de mengsmering. Bijna al ons snoeigereedschap is elektrisch en onze heftrucks rijden op gas. Al deze kleine stappen zorgen ervoor dat Hoveniersbedrijf Hendrickx zich zo duurzaam mogelijk maakt.

Hoveniersbedrijf Hendrickx

Hoveniersbedrijf Hendrickx staat voor vakmanschap, klantgerichtheid en een perfecte ‘tuinbeleving’.

Ervaring en ‘frisse wind’ binnen één bedrijf Hans Hendrickx (50) en Berry Beernink (30) draaien sinds 2011 samen Hoveniersbedrijf Hendrickx, een groeiend enthousiast polderbedrijf met zes vaste (en in het seizoen enkele losse) medewerkers in dienst.

Hendrickx en Beernink vormen een perfecte combinatie vanwege hun overeenkomsten en aanvullende kwaliteiten. Oprichter Hans Hendrickx staat voor vakmanschap, flexibiliteit en know how. ‘Frisse wind’ Berry Beernink is sterk in interactie en heeft de passie om klanten aan te steken met zijn ‘tuinvirus’.

De groei van het bedrijf is geen doelstelling vanuit ambitie, maar wordt bij Hoveniersbedrijf Hendrickx simpelweg veroorzaakt door het constant leveren van kwaliteit. Lees hier meer over ons en waarom we ons werk zo leuk vinden!

Blijf op de hoogte via facebook

Neem contact met ons op

Hoveniersbedrijf Hendrickx

Espelerweg 41-2
8311 PN Espel

Tel: 0527- 27 1088
Mob: 06 – 10372299 (Berry Beernink)

Contactpersonen

Aanleg
Berry Beernink

Groenonderhoud
Hans Hendrickx

Website: http://www.hoveniersbedrijfhendrickx.nl Email: info@hendrickx.nu

Wij helpen u graag!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Andere klanten beoordelen ons

Nick Elma
Nick Elma

1 out of 5 stars

posted 1 day ago

Komt afspraken niet na . Geen aanbeveling

Inge Kippers
Inge Kippers

5 out of 5 stars

posted 4 months ago

Beautiful club! These guys know their stuff!

Mari van Dorst
Mari van Dorst

5 out of 5 stars

posted 7 months ago

Hendrickx is a very pleasant and skilled landscaping company. They communicate well, do what they agree on, and deliver network work. That makes Hendrickx horticultural company a must.