Wij helpen u graag! Bel ons vandaag nog: 0527 - 27 1088

Kunstgras in de tuin, de voor- en de nadelen

Kunstgras in de tuin, de voor- en de nadelen

Inleiding

De term onderhoudsvriendelijk is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in de tuin. Hierbij hoort ook het onderhoudsvriendelijke kunstgras, één keer aanleggen en nooit meer naar omkijken, toch? Wanneer je geen groene vingers hebt of geen tijd hebt voor de tuin is kunstgras ideaal. Hoveniersbedrijf Hendrickx legt u deze week de voor en tegens uit van het kunstgras in de tuin. Eerst leggen we iets uit over het kunstgras zelf.

 

 

 

Soorten kunstgras

Kunstgras is een prima alternatief voor natuurlijk gras. Het is duurzaam, slijtvast en wordt niet beïnvloed door weersomstandigheden. Door de vele soorten kunstgras bestaan er mogelijkheden voor toepassingen op sportvelden, in de tuin, op balkons en zelfs binnenshuis! Door nieuwe technologische ontwikkelingen is kunstgras bovendien nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden.

In de kunstgrasmatten zitten kleine open ruimtes waardoor water nog kan infiltreren in de grond. Hierdoor blijft regenwater afgevoerd worden en ontstaat er geen wateroverlast in de tuin.

 

 

 

 

Kunstgras kiezen

Het is belangrijk om het juiste soort gras te kiezen. Bepaal dus van tevoren wat de belangrijke eisen zijn. Waar de één een realistisch gazon belangrijk vindt, is voor de ander de prijs bepalend. Er zijn namelijk veel verschillende soorten verkrijgbaar. De kunstgrassprieten zijn er bijvoorbeeld in verschillende groen- en bruintinten (om het natuurgetrouw te laten lijken) en ze zijn er in diverse hoogtes, dieptes, lengtes en dichtheden.

 

 

 

 

Voordelen

Het grote voordeel aan kunstgras is dat het vooral heel veel gemak biedt. Je hoeft bijvoorbeeld niet te grasmaaien, verticuteren, sproeien en bemesten. Een kunstgazon hoeft alleen af en toe opgeborsteld te worden, zodat de grassprieten weer omhoog staan. Tegenwoordig zijn er ook veel soorten waarbij zelfs dat nauwelijks meer nodig is.

 • Geen onderhoud aan de grasmat.
 • Geen dode of kale plekken in het gazon.
 • Er blijft geen water staan.
 • Er groeit geen onkruid in het gras.
 • Vele soorten die altijd aan uw wens zullen voldoen.

 

 

 

Nadelen

Hoewel kunstgras natuurlijk te mooi klinkt om waar te zijn zitten er ook nadelen. Zo is het een grote investering, een graszode kost gemiddeld zo’n €2,00 per vierkante meter, waar kunstgras al snel €25,00 de vierkante meter kost. Tevens is het kunstgras minder geschikt als speelgazon omdat er bij een val gemakkelijk schaafwonden en krassen gemaakt worden.

 • Duur in aanschaf.
 • Minder geschikt voor kinderen.
 • Mist het grasgevoel.
 • Minder milieuvriendelijk dan echt gras.
 • Vogels en andere dieren zullen niet meer naar het gras komen.
 • Geen vier seizoenen meer in het gras

 

Conclusie

Kunstgras moet u passen of niet, wijzelf zijn meer fan van het echte grasgevoel en vinden het ook heerlijk om één keer in de week even het gras te maaien. Maar wij begrijpen ook dat voor de mensen zonder groene vingers of met weinig tijd dat dit een betere oplossing is. Hopelijk hebben wij u voldoende kunnen informeren voor uw keuze tussen echt gras en kunstgras.

Wilt u kunstgras aanleggen? Laat u dan goed informeren over alle soorten en ook alle onderlagen!

 

Hoveniersbedrijf Hendrickx

Hoveniersbedrijf Hendrickx staat voor vakmanschap, klantgerichtheid en een perfecte ‘tuinbeleving’.

Ervaring en ‘frisse wind’ binnen één bedrijf Hans Hendrickx (50) en Berry Beernink (30) draaien sinds 2011 samen Hoveniersbedrijf Hendrickx, een groeiend enthousiast polderbedrijf met zes vaste (en in het seizoen enkele losse) medewerkers in dienst.

Hendrickx en Beernink vormen een perfecte combinatie vanwege hun overeenkomsten en aanvullende kwaliteiten. Oprichter Hans Hendrickx staat voor vakmanschap, flexibiliteit en know how. ‘Frisse wind’ Berry Beernink is sterk in interactie en heeft de passie om klanten aan te steken met zijn ‘tuinvirus’.

De groei van het bedrijf is geen doelstelling vanuit ambitie, maar wordt bij Hoveniersbedrijf Hendrickx simpelweg veroorzaakt door het constant leveren van kwaliteit. Lees hier meer over ons en waarom we ons werk zo leuk vinden!

Blijf op de hoogte via facebook

Neem contact met ons op

Hoveniersbedrijf Hendrickx

Espelerweg 41-2
8311 PN Espel

Tel: 0527- 27 1088
Mob: 06 – 10372299 (Berry Beernink)

Contactpersonen

Aanleg
Berry Beernink

Groenonderhoud
Hans Hendrickx

Website: http://www.hoveniersbedrijfhendrickx.nl Email: info@hendrickx.nu

Wij helpen u graag!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

[recaptcha]

Andere klanten beoordelen ons

Pieter P
Pieter P

5 out of 5 stars

posted 1 year ago

Wij hebben in ruim 4 weken onze tuin inclusief oprit laten renoveren door Hoveniersbedrijf Hendrickx. Ze hebben alles waar gemaakt wat ze beloofden. De medewerkers die wij hier over de “vloer” hebben gehad weten van aanpakken en komen bovendien met goede ideeën en tips. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen voor een ieder die zijn tuin/oprit gerestyled wil hebben.

peter de valois
peter de valois

4 out of 5 stars

posted 1 year ago

Offerte aangevraagd, liep soepel

Monique Kampshoff
Monique Kampshoff

5 out of 5 stars

posted 4 years ago

Berry heeft vorig jaar een groot aandeel gehad in de metamorfose van onze tuin, de tuin is zeer netjes en tijdig opgeleverd!!
Vandaag al het snoeiwerk gedaan bij mijn ouders en ons. Ziet er super strak uit!! Berry en zijn mensen leveren hoge kwaliteit, een hoge mate van klantvriendelijkheid en zijn zeer flexibel. Berry is zeer prettig in de omgang, een vrolijke, harde werker. Ook de diverse medewerkers zijn netjes, prettig in de omgang en werken allemaal erg hard. Het was een zeer nuttige en tevens super gezellige DAG. Vandaag dan ook aangegeven dat hij volgend jaar voor het snoeiwerk weer terugkomen MAG! :-)

Hoveniersbedrijf Hendrickx is een professioneel en eerlijk bedrijf, een echte aanrader!

Groetjes Ron, Monique en Francis Kampshoff